GT730 Ekran kartı güç almıyor

inf221

Hectopat
Daha fazla  
Sekiz yıldır kullandığım, düzenli olarak içini temizlediğim bilgisayarımın ekran kartı çalışmıyor. İki farklı tamirciye verdim ikisinde de bir hafta kaldı. İkisinden de aldığım dönüş "böyle bir sorunu ilk defa görüyorum" oldu. Söylediklerine göre ekran kartını başka bir kasaya taktıkları zaman çalışmış. Anakarta başka bir ekran kartı taktıkları zaman da çalışmış. Ancak kasama benim ekran kartımı taktıklarında çalışmamış. Ekran kartı güç almıyor, fanları dönmüyor, HDMI ve VGA girişinden ekrana görüntü gelmiyor.
Sistem şöyle:
Anakart: H81M-D R2.0
İşlemci: Intel i5-4440
Ekran kartı: ASUS GT730-2GD3
Kasa ve PSU: Gigabyte GZ-C135 350W

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ekran kartını başka anakarta bağlamışlar çalışmış. Ancak bu anakartta çalışmamış. Bu anakartta da başka ekran kartları çalışmış. Bilgisayarcılardan birinin bağladığı beş farklı ekran kartı modelinden üçü çalışmış ikisi çalışmamış. Ben de onun yalancısıyım valla ama tamir edemediler.

Bios ile ilgili bir sorun olmasın ? veya bir bug ? mesela bu sıkıntının benzeri bazı notebooklarda oluyor. Bioslarında mesela whitelist oluyor, sadece o donanımları takarsan cihaz görüyor ve çalışıyor. Farklı wifi kartı takarsın mesela çalışmaz çalışan uygun olanını bulman lazım. Böyle bir sıkıntı da olmuş olabilir.

Bilgisayar masaüstü sekiz yıldır kullandığım sistem. Bios güncellemesi falan da yapmışlar ama çözülmemiş. Normalde sekiz yıldır aynı anakartla ekran kartını kullanıyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı