GT730 sistemde görüntü dağılıyor

HackerMulayim

Decipat
Yer
Yer
Ekran kartım oyun oynarken bir köşeyi diğer köşeye kadar uzatıyor, görüntü dağılıyor. Kenardaki ışıklar oyundaki cama kadar dağılıyor. Bir çizgi bütün ekrana dağılıyor. Ne yapabilirim?
Oyun: ETS 2
GPU: GT730 2 GB.
Driver: 391.35
Ekran kartının temp limit ayarı yok. 60 dereceyi geçmiyor. Bir de %99 kullanırken 70 dereceye kadar geliyor. %100 olunca 60 dereceyi geçmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım oyun oynarken bir köşeyi diğer köşeye kadar uzatıyor, görüntü dağılıyor. Kenardaki ışıklar oyundaki cama kadar dağılıyor. Bir çizgi bütün ekrana dağılıyor. Ne yapabilirim?
Ekran kartının temp limit ayarı yok. 60 dereceyi geçmiyor. Bir de %99 kullanırken 70 dereceye kadar geliyor. %100 olunca 60 dereceyi geçmiyor.

MSI afturburnerden MHz azaltın.
Hızını azalttın eğer Windows 10'unuz varsa (bu bütün Win'lerde olur) _ daha kolay diye diyorum.
Güç sorunlarını denetle.
Disk en iyi duruma getirebilirsiniz.
Bunlardan sonra devam ediyorsa.
Kesin değil ama ekran kartınız driverlerini yeniden kurabilirsiniz (kesin çözüm değildir)
Eğer hala devam ediyorsa ekran kartınız ömrünün sonuna yaklaşıyor.
Sebebi ise konsetürlerinde arıza olabilir.
Şimdiden kolay gelsin :)

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (28).png
    Ekran Görüntüsü (28).png
    233,6 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran Görüntüsü (29).png
    Ekran Görüntüsü (29).png
    233 KB · Görüntüleme: 64
MSI afturburnerden MHz azaltın.
Hızını azalttın eğer Windows 10'unuz varsa (bu bütün Win'lerde olur) _ daha kolay diye diyorum.
Güç sorunlarını denetle.
Disk en iyi duruma getirebilirsiniz.
Bunlardan sonra devam ediyorsa.
Kesin değil ama ekran kartınız driverlerini yeniden kurabilirsiniz (kesin çözüm değildir)
Eğer hala devam ediyorsa ekran kartınız ömrünün sonuna yaklaşıyor.
Sebebi ise konsetürlerinde arıza olabilir.
Şimdiden kolay gelsin :)

MHz azaltma yükseltme dendim ama geçikme süresi 50000 bin ms oluyor gibi gecikmesi oluyor içinden görüntü geçemez hale geliyor.
Diğer yolları da denedim ama emekliye ayrılmış gibi geldi bana bazen 3D işleyemiyor ve 405 MHz kitlenerek çöküyor.
Yardımızın için teşekkürler.

MHz azaltma yükseltme dendim ama geçikme süresi 50000 bin ms oluyor gibi gecikmesi oluyor içinden görüntü geçemez hale geliyor.
Diğer yolları da denedim ama emekliye ayrılmış gibi geldi bana bazen 3D işleyemiyor ve 405 MHz kitlenerek çöküyor.

MSI ayarlarından bu ms süresini azaltabilirsiniz bir kez kontrol edin 1000MILLisaniye yapın.

Ekran kartın güncel değil dostum :D

Yeni sürüm 461.84 gibi bir şey
Eski sürümde bende de sana benzer bir şey oluyordu
Aynı ekran kartı kullanıyoruz
Yeni sürümü indirmeyi çalışın belki düzelir :)

MSI ayarlarından bu ms süresini azaltabilirsiniz bir kez kontrol edin 1000MILLisaniye yapın.

Ekran kartın güncel değil dostum :D

Yeni sürüm 461.84 gibi bir şey.
Eski sürümde bende de sana benzer bir şey oluyordu.
Aynı ekran kartı kullanıyoruz.
Yeni sürümü indirmeyi çalışın belki düzelir :)

Ekran kartı desteği bitti maalesef en güncel sürüm bu.

2021-02-19 12_05_54-Window.png

MSI afterurner ayarlarını ekledim.

2021-02-19 12_01_13-Window.png

2021-02-19 11_59_21-.png

Eki Görüntüle 886403

Eki Görüntüle 886402

Eki Görüntüle 886401

Tamam doğru sürüm 461.40 sende şu an 391.35 yüklü.

Eki Görüntüle 886403

Eki Görüntüle 886402

Eki Görüntüle 886401

Anladım dostum NVIDIA artık böyle bir ekran kartı yokmuş gibi bir şey yaptı olduğumuz sürümde kaldık.
Galiba dediğim gibi ekran kartı ömrünün sonlarında.

Eki Görüntüle 886403

Eki Görüntüle 886402

Eki Görüntüle 886401

O ekran kartının 324MHz 400MHz de takılma şeysini biliorm.
Masaüstünde.
Bilgisayarı kapat ve elektriği kes tamamen güçden falan her şeyi çıkar 1dk sonra güç ü tak 15sn bekle ve aç yeni hız MHz'lerin hayırlı olsun bende böyle oluyordu.
(Her şeyi çıkar derken sadece güç kablasunu)

Tamam doğru sürüm 461.40 sende şu an 391.35 yüklü.

Anladım dostum NVIDIA artık böyle bir ekran kartı yokmuş gibi bir şey yaptı olduğumuz sürümde kaldık.
Galiba dediğim gibi ekran kartı ömrünün sonlarında.

O ekran kartının 324MHz 400MHz de takılma şeysini biliorm.
Masaüstünde.
Bilgisayarı kapat ve elektriği kes tamamen güçden falan her şeyi çıkar 1dk sonra güç ü tak 15sn bekle ve aç yeni hız MHz'lerin hayırlı olsun bende böyle oluyordu.
(Her şeyi çıkar derken sadece güç kablasunu)

Tamam teşekkürler sisteme reset atınca da oluyor ama geçici bir sürelik deneyeceğim yardım için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı