GT9400 ve Xeon E5450 Sistem Toplama

balvenie

Hectopat
• P5G41T-M LX DDR3 anakart
• 4GB RAM
• Xeon E5450 3.0 GHZ
• 250W PSU
• GT 9400 Ekran Kartım bulunmakta

PC Toplamaya başladım ve bu işe işlemcimi değiştirerek başladım. 4GB RAM alıcam ama ekran kartı konusunda çok kararsızım 750 Ti almayı düşünüyordum. Ama kartın zamanı doluyor elimde kalır ve fakeleri ekleniyor diye duydum bu yüzden ne alacağımı bilmiyorum. GTX 950 al diyen var 750 Tİ al diyen var ben PUBG, Fortnite vs. oynamak için PC toplamaya çalışıyorum. RX serisinden bir şey mi almalıyım, GTX mi bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Bütçem çok fazla yok. Her ay 260TL olacak şekilde burs alıyorum, bütçem katlana katlana büyüyor tavsiyelerinizi bekliyorum. Ve ayrıca şu ekran kartlarındaki 128, 256 bit neyi değiştiriyor veya sisteme uyması gerekiyor mu, tek fan çift fan neyi değiştiriyor, GDDR5 vs. neyi değiştiriyor pek bilmiyorum, sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana sorarsan yazın toplaman daha iyi olabilir. Bu süre zarfında hem bütçen artar hem de kullandığın sistemi satabilirsin çünkü bu sisteme yatırım yapmak pek mantıklı olmaz.

Çünkü bundan sonra birkez daha geliştirme yapamayacaksın ve geliştirme yapman gerektiği zaman bu parçaların çok az talibi kalacak yeterince mantıklı mı?

işlemcimi yeni değiştirdim 400W'lık PSU'yu da söyledim GTX 950 ile RAM'ı de aldıktan sonra tertemiz yeni pc hazırlıyorum da bunun nesine mantıklı değil bana bi açıklasana?
Ben açıklayayım, öncelikle anarkartın milattan önce kalmış DDR3 anakart. İleride yine işlemci yükseltmek istediğinde yanında anakartıda alıcaksın (İleride ekonominin ne olacağı belli değil). Yani anlayacağın sen sistemi güzelce toplayacaksın orda bir şey yok. Fakat sistemin GÜNCEL bir sistem olmayacak.
Elimde kalabilecek tek parça anakart olabilir
Elinde kalabilecek sadece anakart olmayacak o anakarta taktığın işlemcide olucak. Bir bakımdan ileride güç kaynağıda gerekebilir. 400W sadece giriş için. Sistemi geliştirmeye başladığında güç kaynağı gereksinimleride değişicek. Yaptığın yatırım kökten yanlış.

Ben açıklayayım, öncelikle anarkartın milattan önce kalmış DDR3 anakart. İleride yine işlemci yükseltmek istediğinde yanında anakartıda alıcaksın (İleride ekonominin ne olacağı belli değil). Yani anlayacağın sen sistemi güzelce toplayacaksın orda bir şey yok. Fakat sistemin GÜNCEL bir sistem olmayacak.

Elinde kalabilecek sadece anakart olmayacak o anakarta taktığın işlemcide olucak. Bir bakımdan ileride güç kaynağıda gerekebilir. 400W sadece giriş için. Sistemi geliştirmeye başladığında güç kaynağı gereksinimleride değişicek. Yaptığın yatırım kökten yanlış.
hocam bu sistem beni 4-5 yıl götürdüğünde neyden kötü şimdiki sistemim bile çöp olmasına rağmen 6-7 yılı dolduracak. Güncel olmasın performanslı bi sistem olsun yeter. Senin görüşün ne bu konuda?

Reis her işlemciyi her istediğin anakarta takamıyorsun bunu bi söyleyeyim sana. Biraz araştırma yap çünkü ben anlatırsam içinden çıkamam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı