Taksi şirketiyle garaj açmayı bağdaştırıyorsun da geri kalan özellikler ne olacak? Hatırlatayım ben bu oyuna kötü demiyorum lakin siz bu oyunu abartıyorsunuz. Rockstar'ın en iyi oyunuymuş gibi. Oyunu bütün kategorilerde incelersen hepsinde başka bir Rockstar oyunu öne geçiyor. YouTube'da görüyorum insanlar oyunun hikayesini anlatıp "karanlık" diye yorumluyorlar. Manhunt diye bir oyun duymamışlar galiba. Yan karakterlerde eddie Low diye gereksiz bir tip var, onu anlatıyorlar da hikayesi oyun içinde neredeyse yok bile. Arabayla bir yere götürüp öldürüyoruz o sırada boş boş konuşuyor. Hak ettiği kadar yüceltin, oyunu sizin kadar beğenmedim diye bana da laf atmayın. Kaç tane beğenmedim atmışsınız bana çocuk gibi.
Sizde bana atmışsınız beyefendi? Diğer tüm Rockstar oyunlarından aşağı görüyorsunuz bu oyunu öyle mi? GTA Vice City hangi alanda daha iyi bu oyundan? GTA III? GTA San Andreas rol yapma kafasında bir oyun onun spesifik özelliklerini işin içine katarsanız GTA V de onun yanında eksik kalır. GTA V ile fizik mekaniği karşılaştırmasını da yukarıda size verdim. O zamanda o fiziği verebilen oyun yoktu ki piyasaya çıkan çoğu AAA oyunda hala o su mekaniklerini veya kaza mekaniklerini göremezsiniz.
Bu oyun hak ettiği kadar övülmeyen bir oyun. Siz bu oyunun San Andreas ile karşlılaştırdınız. Ondan biraz iyi dediniz şaka gibi. Mesajlar yukarıda yazdıklarınızı çıkın okuyun.
Manhunt ile bu oyunun ne alakası var? Ne anlatıyorsunuz siz? Konudan sürekli sapıp başka yerlere çekiyorsunuz konuyu.
Birinde vahşet var diğerinde buhran bir New York da intikam peşine düşmüş, kaçak göçmen olarak gelen eski bir Rus askeri var. Bu oyun size karakterle bağ kurma şansı verirken fizik motorundu sonuna kadar kullanıyor.
Grafikleri kötüymüş. 2008 oyunundan ne bekliyorsunuz? Bu oyunun nostarji olarak kalmayıp hala oynanmasının sebebi insanların kendilerini karakter ile bir noktada özdeştirebilmeleri ve mekaniklerin 2025 yılında bile eski gelmemesi. Şu an ilk çıkan donkey kong veya Mario oyunları oynarken zevk alabiliyor insanlar neden çünkü mekanikleri iyi ve insanları eğlendiyor. Bir oyunun yapması gereken her şeyi yapabiliyor bu oyunda bunu yapıyor.
Siz bu oyunun beğenmiyorsunuz diye bu oyunun Rockstar'ın yaptığı en kötü oyun olacak diye bir şey yok. Bir ton arkadaş güzel güzel buraya bu oyunun ne kadar sevdiğini yazmış.
Bu oyun zamanı için bir şaheserdir. Aynı Skyrim, Half-Life 2, Halo: Combat Evolved, Mass Effect, star war: Kotor, Mario ve Pokemon gibi.
Oyunlar sizi kesmediyse kitaplardan örnek vereyim. Denizler altında yirmi bin fersah, moby-dick, beyaz diş, 1984, the great gatsby, Yüzüklerin Efendisi ve daha nicesi. Şu an da bunlardan daha iyi anlatımda yazılmış, daha ilgi çekici olay örgüleri olan kitaplar var mı? Var. Peki bu bu kitapların şaheser olduklarını zamanın ötesinde olduklarını değiştiriyor mu hayır. Yetmiyorsa heykellerden, resimlerden veya araçlardan örnekler vereyim sana.
Burada bir sanat var. Bu sanatı GTA V de göremezsin. Oynadığın karakterle bağ kurman neredeyse imkansız. Karakterden karaktere atla onu yap bunu yap. Online tarafa yönelik bir oyun. Bunun sonucunda da insanlar 4-5 yıl sonra GTA oynamak istediklerinde ya GTA VI oynayacaklar. Ya da ondan daha farklı eski formülle olan GTA IV'ü. GTA VI kimse hikayesi için oynamıyor çünkü. İyi akşamlar bu günlük benden bu kadar.