GTA 5 %100 CPU kullanımı ve yüksek sıcaklıklar

Aykut Usta

Hectopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Bugün laptopuma Steam üzerinden GTA 5 indirdim ve oynamaya başladım ancak işlemci %100 kullanılıyor ve sıcaklık 102 dereceye kadar çıkıyor. Bunun yanında ilk başta grafikleri en düşüğe almıştım ve 45-50 FPS arası alıyordum ve ekran kartı %50 civarı kullanılıyordu. Sonrasında ayarları Very High ayarlara çektim ve ekran kartı kullanımım %100'e kadar çıktı ancak yine düşmeler oluyordu. Yüksek sıcaklık nedeniyle korkarak oynuyorum oyunu hatta kapatıyorum. Yapabilecek bir şey varsa cevaplarınızı bekliyorum. İyi sosyaller.

Laptop: ASUS K555LN-XO364H.
Ekran kartı: GT840M ve Intel HD 5500.
İşlemci: Intel i5 5200U.

Bazen afterburner sıcaklığı yanlış gösterebiliyor. Farklı bir program kullanıp sıcaklığa bakın. O sıcaklıklar normal değil. Tekrar ayni dereceyi gösterirse termal macun yenileyin.

Bazen Afterburner sıcaklığı yanlış gösterebiliyor. Farklı bir program kullanıp sıcaklığa bakın. O sıcaklıklar normal değil. Tekrar ayni dereceyi gösterirse termal macun yenileyin.

Önerebileceğin program var mı oyun içi sıcaklık gösteren?

Dediğiniz gibi hem Afterburner ile hem hwmonitör ile değerlere baktım. Değerler ve ayarlar ektedir.

Ben diğer sistemlerde benchmarkları izlediğimde işlemci %100 e çok nadir çıkıyor. Benim sistemimde böyle sürekli %100 de kalmasının sebebi ne olabilir. Sadece bu oyunda değil. Valorant oynadığım zamanda oluyor veya chromeyi açtığımda 1-2 saniyeliğine %100 oluyor. Herhangi bir bilgin var mı?

Normal sanırım tam bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…