GTA 5 1050 Ti 7300 HQ FPS Drop Sorunu

xwLOGAN

Megapat
Merhabalar,
Uzun süredir GTA 5 oynamıyordum. Steam'den yükledim oyuna girdim grafik ayarlarını ayarladım 60 FPS sabit alıyor gibiydim. 55-60 FPS alıyordum ki takılmalar oldu. MSAA 4x'ti, 2x'e düşürdüm sonra komple kapattım ama yok birden takılıyor. Gölgeler hep medium'da idi. Yüksek ayarlarda oynuyorum ama bunun ayarla ilgili olmadığını düşünüyorum. MSI Afterburner'ı kurdum sıcaklık takibi yaptığımda GPU Sıcaklığı 76 derecelere çıkıyor, yükte kullanımı %80-98'lerde geziyor. CPU sıcaklığı ise maksimum 70, genelde 65 derece oluyor, CPU Kullanımı %100 oluyor. Drop girdiği sıra GPU Kullanımı birden %9'a, kimi zaman %45 düşüyor. Fanları maksimum ayarda ve ekstra soğutucu ile bile bu sıcaklık değerleri düşmedi, yükte sorunun ne olduğunu anlamadım şimdiden teşekkürler.
Laptop Özellikleri:
İ5-7300 HQ
8 GB DDR4 2400MHz
4 GB 1050 Ti
250GB ADATA SDD
1TB WD BLACK 7200 RPM HDD (Oyun HDD'ye kurulu)​

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci darboğaz yapıyor olabilir, dediğiniz gibi hep %100 ise. Gerçi laptoplarda hiç darboğaz ile karşılaştığımı hatırlamıyorum fakat emin olamadım. Oyunu SSD'ye kurup deneyebilirsiniz belki.

Sorunu sen bulmuşsun zaten işlemci darboğazı yaşıyorsun. GTA 5 gibi oyunlar işlemciyi çok kullanıyor. Arkada çalışan gereksiz uygulamaları kapat güç seçeneklerini nihai performansa alabilirsin. İşlemci kullanımını düşürmek için internette detaylı bir çok rehber var ordan bakıp bir çözüm bulabilirsin belki.

İşlemci darboğaz yapıyor olabilir, dediğiniz gibi hep %100 ise. Gerçi laptoplarda hiç darboğaz ile karşılaştığımı hatırlamıyorum fakat emin olamadım. Oyunu SSD'ye kurup deneyebilirsiniz belki.
80GB olmuş GTA 5 maalesef şuan bunu yapamacağım. 😐

Sorunu sen bulmuşsun zaten işlemci darboğazı yaşıyorsun. GTA 5 gibi oyunlar işlemciyi çok kullanıyor. Arkada çalışan gereksiz uygulamaları kapat güç seçeneklerini nihai performansa alabilirsin. İşlemci kullanımını düşürmek için internette detaylı bir çok rehber var ordan bakıp bir çözüm bulabilirsin belki.
Darboğazı düşünücem ama Ekran kartı işlemciden az kullanıyor onu da geçtim sıcaklık sıcaklık düşmüyor ekran kartı 70lerde seyrediyor bu derece bana yüksek geldi çok işlemci ona ithafen 10 derece daha az ısınmış oluyor.
İşlemci yüzünden bunun olması cidden beni çok üzer ya😔

İşlemci ekran kartına yetişemediği için ekran kartı kullanımı düşük oluyor buna darboğaz denir zaten. Yani daha basit bir şekilde işlemcin yine %100 kullanımda olsaydı ekran kartı kullanımı düşmeseydi yani sürekli %95-100 arası olsaydı darboğaz olmamış olurdu. Laptop için 70 derece çok normal ekran kartı frekans düşürmesi için en az 85-90 derece olması lazimki kendine korumaya aldığı düşüncesi içerisine girelim. Bununda mümkün olmadığına göre geriye işlemcin kalıyor dediğim gibi rehberlere bakıp çözüm bulabilirsin.

İşlemci ekran kartına yetişemediği için ekran kartı kullanımı düşük oluyor buna darboğaz denir zaten. Yani daha basit bir şekilde işlemcin yine %100 kullanımda olsaydı ekran kartı kullanımı düşmeseydi yani sürekli %95-100 arası olsaydı darboğaz olmamış olurdu. Laptop için 70 derece çok normal ekran kartı frekans düşürmesi için en az 85-90 derece olması lazimki kendine korumaya aldığı düşüncesi içerisine girelim. Bununda mümkün olmadığına göre geriye işlemcin kalıyor dediğim gibi rehberlere bakıp çözüm bulabilirsin.

GTA 5 açıp tüm grafik ayarlarını ayarları en düşüğe aldım advance grafik ayarlarından bir kaç şey açıktı komple kapattım onları da fxaa'yı kapattım vsync kapattım herşey en düşükte 1920x1080 çözünürlüğü 1440x900 yaptım 85-90 fps alıyorum ama yine drop giriyorum anlamadığım benim işlemcim bu kadar berbat olamaz ya, i5 6500u ve gtx 950m (işlemciden tam emin değilim) bu oyunu oynuyordum ve de yüksek ayarlarda kimi ayarlar bu düştüğüm durum cidden çok garibime kaçıyor geçen

***1360x768 yaptım çözünürlüğü değişen bir şey yok ayrı'yeten kaplamalarda kayboluyor arada bunu söylemeyi unutmuştum acaba bu durum HDD ile alakalı olabilir mi ?
***i5 7300HQ ve GTX 1050 sistem anlık FPS düşmesi - Technopat Sosyal Bu başlıkta bu dertten müzdarip insanlar varmış ilgili arkadaşlar buraya bakabilir şuanlık bir çözüm yolu yok. Bu sorun i5 7300hq ve 1050, 1050ti kullanıcılarında yaşanmanta.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı