Rockstar Games GTA 5 75 FPS sabit veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Emre_TK

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4
Ekran kartı
Nvidia GTX 1660Ti
İşlemci
intel i7 10750H 2.60GHz
GTA 5 aldım bilgisayara açtım çalıştırdım GPU kullanması MSI Afterburner'da %99, görev yöneticisinde %30u geçmiyor. NVIDIA ve ayarlardan yüksek performans ayarladım GTA için fakat yine maksimum 75 FPS görüyor. İnternetten bakıyorum adamlar GTX 1660 Ti (benimki) 180 FPS alıyor full ayarlarda çözümü var mıdır?

GTA 5 aldım bilgisayara açtım çalıştırdım GPU kullanması MSI Afterburner'da %99, görev yöneticisinde %30u geçmiyor. NVIDIA ve ayarlardan yüksek performans ayarladım GTA için fakat yine maksimum 75 FPS görüyor. İnternetten bakıyorum adamlar GTX 1660 Ti (benimki) 180 FPS alıyor full ayarlarda çözümü var mıdır?

V-Sync açık olabilir mi dostum?

O sistemle 75FPS sabit iyi hocam.

İnternetten baktığımda adamla bilgisayar özelliklerimiz hemen hemen aynıydı, sadece 32 GB RAM'i vardı yine de 180 FPS değil de 120 olsun ama 60-70 düşük.

Oyun ayarlarında V-Sync ayarı açıksa kapat. Eğer kapalı ise yine oyun ayarlarına Max FPS limitinin sınırsız yap. Bu ayarlar zaten böyleyse NVIDIA Denetim Masası'ndan düşey senkronizasyon ayarını bul ve kapat.

FPS limiti dışında hepsi yapılı, oyun içinden nasıl değiştireceğiz FPS limit sınırını göremedim.

Fakat YouTube adam maksimum ayarlarda 180 alıyordu, işlemcisi hemen hemen aynı düzeydeydi sadece 32 GB RAM farklıydı ayrıcı oyun 2013 oyunu değil mi?

Hayır değil.

Maksimum ayarlar da 180FPS sabit tabii ki de alamazsın. O sistemle 75FPS maksimum ayarlarda yeterli hocam o sisteme. Düşüklüğünden şikayet edecek kadar düşük değil. Ben 7700XT ile 180FPS almıyorum :D

İnternetten baktığımda adamla bilgisayar özelliklerimiz hemen hemen aynıydı, sadece 32 GB RAM'i vardı yine de 180 FPS değil de 120 olsun ama 60-70 düşük.

FPS limiti dışında hepsi yapılı, oyun içinden nasıl değiştireceğiz FPS limit sınırını göremedim.
V-Sync ayarının olduğu yerde vardır, dikkat edin bulursunuz. V-Sync ayarının diğer isimleri "Düşey Senkronizasyon" ve "Dikey Senkronizasyon" oyunu eğer Türkçe yaptıysan belki bu ayarlar bu isimlerle geçebilir dikkat et.

Maksimum ayarlar da 180FPS sabit tabii ki de alamazsın. O sistemle 75FPS maksimum ayarlarda yeterli hocam o sisteme. Düşüklüğünden şikayet edecek kadar düşük değil. Ben 7700XT ile 180FPS almıyorum :D

Vallahi öyleyse tamam ama adam nasıl alıyordu videoda ona şaşkınım.

V-Sync ayarının olduğu yerde vardır, dikkat edin bulursunuz. V-Sync ayarının diğer isimleri "düşey senkronizasyon" ve "dikey senkronizasyon" oyunu eğer Türkçe yaptıysan belki bu ayarlar bu isimlerle geçebilir dikkat et.

Daha önceden PC'den GTA oynadıysanız bilmiyorum ama öyle bir ayar yok.

Ha bir de benchmark testlerinde 100-120 arasında geziniyordu niye bu kadar düştü anlamadım.

Vallahi öyleyse tamam ama adam nasıl alıyordu videoda ona şaşkınım.

Daha önceden PC'den GTA oynadıysanız bilmiyorum ama öyle bir ayar yok.

Ha bir de benchmark testlerinde 100-120 arasında geziniyordu niye bu kadar düştü anlamadım.
Evet oyunda yokmuş, çok şaşırdım nasıl olmaz. MSI Afterburnerdan fps limitini de kapattınız mı? Belki orada açıktır çünkü çoğu ayar kapalı diyorsunuz sabit olmasına imkan yok. Neyse MSI Afterburnerı açın. Rivaturner a girin. Ve şu ayarlara bakın bir. Attığım gibi olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı