GTA 5 darboğaz yapmaya başladı

Hoffman

Decapat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus GeForce RTX 3060 Dual V2 O12G 12GB GDDR6 192 Bit LHR Ekran Kartı
Intel Core i3 12100F 4.30 Ghz 4 Çekirdek 12MB 1700p 10nm İşlemci
Asus PRIME H610M-K DDR4 3200mhz(OC) M.2 1700p mATX Anakart
GoodRam 1TB PX500 NVMe Okuma 2050MB-Yazma 1650MB M.2 SSD
GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3200mhz CL16 DDR4 Ram
DeepCool CC560 650W 80+ Tempered Glass LED USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
GTA 5 de normalde 120 130 alıyorum bugün ekran kartı %100 kullanılıyor işlemci %30 40'a kadar duruyor ne yapabilirim? FPS 60a kadar düşüyor.

Dosya Ekleri

• Grand Theft Auto V Screenshot 2023.08.28 - 17.56.18.43.png
    Grand Theft Auto V Screenshot 2023.08.28 - 17.56.18.43.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 71
Sistem gayet güzel. Ekran kartını güncelleştirin ardından tekrar deneyin. Eğer farklı sorun olursa ki olması çok zor o zaman eski sürüme düşürürsün. Bu ekran kartında GTA 5 kullanımı enteresan bir durum var belli.

Hocam kurdum ama bazen 60 60 70 70 oluyor bazen 50'ye 100 oluyor gene 2.si tam ekranda oynuyormuşum pencereliye aldım bir nebze düzeldi artık 40 50'ye düşmüyor FPS.

Hocam kurdum ama bazen 60 60 70 70 oluyor bazen 50'ye 100 oluyor gene 2.si tam ekranda oynuyormuşum pencereliye aldım bir nebze düzeldi artık 40 50'ye düşmüyor FPS.

Farklı oyunlarda durum nedir? Ekran kartı kullanımı ile işlemci arasında? Bu oyuna özelse oyunla ilgili bir durum var. Sonuçta birdenbire FPS düşmesi normal değil. Kalite durumuna bağlı tabii FPS durumları kaliteyi düşür orta yüksek dene bakalım sonuçlar nasıl olacak.

Farklı oyunlarda durum nedir? Ekran kartı kullanımı ile işlemci arasında? Bu oyuna özelse oyunla ilgili bir durum var. Sonuçta birdenbire FPS düşmesi normal değil. Kalite durumuna bağlı tabii FPS durumları kaliteyi düşür orta yüksek dene bakalım sonuçlar nasıl olacak.

Hocam Witcher 3 oynadım 2 saat yüksek grafiklerde 100-140 arası gidiyor oda arasahneler var diye. Witcher 3 de ekran kartı %99 işlemci %50-%80 arasında gitti geldi ama FPS drop falan yemedim gayet akıcı oynadım. GTA 5'i bir daha denemeyede üşendim internetim kötü diye Online da oynayamıyorum ana hikayeyi 8 kere bitirdim sıktı artık.

GTA 5 ile ilgili duruyor sanki. Darboğaz yaptığını sanmıyorum. Sadece online kısmında bu durumu yaşıyorsanız online ile alakalı problem olabilir. Darboğaz yapsa CPU %100 kullanıma erişir ve GPU %99 kullanımda olmazdı. Kartın %99 kullanıldığı 1-2 oyunda daha test edebilirseniz daha sağlıklı sonuç alabiliriz.

Hocam Witcher 3 oynadım 2 saat yüksek grafiklerde 100-140 arası gidiyor oda arasahneler var diye. Witcher 3 de ekran kartı %99 işlemci %50-%80 arasında gitti geldi ama FPS drop falan yemedim gayet akıcı oynadım. GTA 5'i bir daha denemeyede üşendim internetim kötü diye Online da oynayamıyorum ana hikayeyi 8 kere bitirdim sıktı artık.
Diğer oyunlarda da ekran kartında yüksek kullanım ancak işlemci de düşük kullanım mevcut. Ancak drop gibi durumlar söz konusu olmamış. Bana kalırsa gta 5 de problem var gibi duruyor. Ayarları sıfırlamayı ve dosyaları doğrulamayı çalışın. Sorun anlaşılan yazılımsal ile alakalı. Ayrıca güncelleştirdin mi? Önceki yorumda bahsetmiştim.

GTA 5 ile ilgili duruyor sanki. Darboğaz yaptığını sanmıyorum. Sadece Online kısmında bu durumu yaşıyorsanız Online ile alakalı problem olabilir. Darboğaz yapsa CPU %100 kullanıma erişir ve GPU %99 kullanımda olmazdı. Kartın %99 kullanıldığı 1-2 oyunda daha test edebilirseniz daha sağlıklı sonuç alabiliriz.

Bir önceki mesaja bakarsan farklı oyunlar oynamış ve değerleri vermiş arkadaş.

Diğer oyunlarda da ekran kartında yüksek kullanım ancak işlemci de düşük kullanım mevcut. Ancak drop gibi durumlar söz konusu olmamış. Bana kalırsa gta 5 de problem var gibi duruyor. Ayarları sıfırlamayı ve dosyaları doğrulamayı çalışın. Sorun anlaşılan yazılımsal ile alakalı. Ayrıca güncelleştirdin mi? Önceki yorumda bahsetmiştim.

Bir önceki mesaja bakarsan farklı oyunlar oynamış ve değerleri vermiş arkadaş.
Evet. 1-2 oyunda daha test edebilse daha sağlıklı sonuçlara ulaşabiliriz. Dediğinize katılıyorum yüksek ihtimalle GTA 5 ile alakalı bir problem.

Evet. 1-2 oyunda daha test edebilse daha sağlıklı sonuçlara ulaşabiliriz. Dediğinize katılıyorum yüksek ihtimalle GTA 5 ile alakalı bir problem.

Hocam dün bir de RDR2 oynadım biton mod var onda ekran kartı %99 falan işlemci %80 %90 arası saint denis de yüksek Ultra karışık ayarlar 90-100FPS arası. Sıcaklık 70-80 arası.

Diğer oyunlarda da ekran kartında yüksek kullanım ancak işlemci de düşük kullanım mevcut. Ancak drop gibi durumlar söz konusu olmamış. Bana kalırsa GTA 5 de problem var gibi duruyor. Ayarları sıfırlamayı ve dosyaları doğrulamayı çalışın. Sorun anlaşılan yazılımsal ile alakalı. Ayrıca güncelleştirdin mi? Önceki yorumda bahsetmiştim.

Hocam ekran kartı driver güncelledim GTA Online denedim gene drop yoktu ama ben normalde 130FPS alırdım 100e düştü MSI Afterburner açmayı unuttum yanda NVIDIA'nın fps göstergesi vardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı