GTA 5 değerlerim nasıl?

İşletim sistemi
Windows 10

guvanarida

Decapat
Daha fazla  
RAM
Kıngston 16 GB Fury Beast Rgb Ddr4 3200MHZ KF432C16BBAK2/16 2X8G
SSD veya HDD modeli
Crucial P5 1 TB 3400/3000 MBs NVMe M.2
Ekran kartı
Palit RTX3070 GAMINGPRO 8GB 256Bit GDDR6(LHR)
Anakart
MSI MPG B550 GAMING PLUS DDR4 S+V+GL (ATX)
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W
Merhaba,
NVIDIA Experience uygulamasının önerdiği, maksimum ayarlarda oynuyorum.
Değerlerim nasıl?
GPU değerlerinin normal olduğunu düşünüyorum fakat, CPU kullanımı 60-75 derece aralarında dolaşıyor.
Kullanım yüzdesine göre fazla değil mi bu değerler?
Teşekkürler.

foto 1.png

foto 2.png

foto 3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler bence normal gözüküyor. İşlemcinin ısındığını düşünüyorsun fakat Ryzen işlemciler Intel'e göre daha fazla ısınır. İşlemci sıcaklık değerleri normal diyemem çünkü kullandığın işlemci soğutucu nedir bilmiyorum.

Artı -2 Eksi
Değerler bence normal gözüküyor. İşlemcinin ısındığını düşünüyorsun fakat Ryzen işlemciler Intel'e göre daha fazla ısınır. İşlemci sıcaklık değerleri normal diyemem çünkü kullandığın işlemci soğutucu nedir bilmiyorum.
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm RGB Sıvı Soğutma kullanıyorum.

Cooler Master Masterliquid ML240l V2 240mm RGB sıvı soğutma kullanıyorum.

Stok soğutucu kullandığınızı düşünmüştüm ama sıvı soğutmaya göre işlemci sıcaklığı bir tık fazla gibi. İşlemci kullanımı da aynı şekilde fazla geldi bana göre. Arkada farklı bir uygulama açık mı?

Stok soğutucu kullandığınızı düşünmüştüm ama sıvı soğutmaya göre işlemci sıcaklığı bir tık fazla gibi. İşlemci kullanımı da aynı şekilde fazla geldi bana göre. Arkada farklı bir uygulama açık mı?
Hayır, ekstra bir şey açık değil. Sadece iCue yazılımı var.

Gayet güzel değerler
Stok soğutucu değil bu arada hocam, yukarıda paylaştım sıvı soğutmamı. Yine de normal mi sizce?

Değerler iyi gözüküyor.

CPU sıcaklığından memnun değilsiniz sanırım biraz. Görsellerde 67 ve 74 dereceler görünüyor. 67 normal ancak sıvı soğutma için 74 biraz ilginç duruyor evet. Ama oynadığınız oyunda tüm ayarların açık ve ultra olduğunu söylüyorsunuz ve bu oyun GTA V. İşlemci gücünün önemli olduğu bir oyun. Haritanın her yerinde görmezsiniz zaten sürekli sıcak çalıştığını işlemcinizin. Belirli bölgelerde, görev alanlarında vs. bazı alakasız durumlarda işlemciler ısınabiliyor. GTA Online için konuşuyorum tabi. Story Mode'dan biraz daha işlemci gücü istiyor ama aşağı yukarı aynı değerlendirebiliriz.

Mesela aşağıdaki videoda sizin soğutucunuz mevcut. Apex Legends oynarken 68 dereceleri görüyor. Apex de aynı şekilde, bazı ayarları açtığınızda işlemcinizi en iyi performansıyla çalıştırıp yüksek sıcaklıklar aldırabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yüksek ihtimalle de 1080p oynuyorsunuz. İşlemciye binen yük biraz daha artacaktır. 2K oynuyorsanız da herhalde benim gözümden kaçan bir şey vardır.

Cennet böyle bir yer galiba?
Şaka maka değerleriniz iyi. Diğer arkadaşların dediği gibi CPU sıcaklığı biraz yüksek düzeylerde. Bu işleri çok bilmem ama soğutucunuzu değiştirebilir/Hızını arttırabilirsiniz.

Değerler iyi gözüküyor.

CPU sıcaklığından memnun değilsiniz sanırım biraz. Görsellerde 67 ve 74 dereceler görünüyor. 67 normal ancak sıvı soğutma için 74 biraz ilginç duruyor evet. Ama oynadığınız oyunda tüm ayarların açık ve ultra olduğunu söylüyorsunuz ve bu oyun GTA V. İşlemci gücünün önemli olduğu bir oyun. Haritanın her yerinde görmezsiniz zaten sürekli sıcak çalıştığını işlemcinizin. Belirli bölgelerde, görev alanlarında vs. bazı alakasız durumlarda işlemciler ısınabiliyor. GTA Online için konuşuyorum tabi. Story Mode'dan biraz daha işlemci gücü istiyor ama aşağı yukarı aynı değerlendirebiliriz.

Mesela aşağıdaki videoda sizin soğutucunuz mevcut. Apex Legends oynarken 68 dereceleri görüyor. Apex de aynı şekilde, bazı ayarları açtığınızda işlemcinizi en iyi performansıyla çalıştırıp yüksek sıcaklıklar aldırabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yüksek ihtimalle de 1080p oynuyorsunuz. İşlemciye binen yük biraz daha artacaktır. 2K oynuyorsanız da herhalde benim gözümden kaçan bir şey vardır.

2K’da oynuyorum hocam, teşekkür ederim ilginize. Dediğiniz gibi değişebiliyor fakat 75’i geçmedi hiç.

Cennet böyle bir yer galiba?
Şaka maka değerleriniz iyi. Diğer arkadaşların dediği gibi CPU sıcaklığı biraz yüksek düzeylerde. Bu işleri çok bilmem ama soğutucunuzu değiştirebilir/Hızını arttırabilirsiniz.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Aslında beni etkileyen bir durum yok, yani bu değerler tehlikeli mi gibisinden merak edip açmıştım konuyu. Yoksa performansa etki eden, performans arttırmak için parça değiştirmeyi gerektiren bir sıkıntım yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı