Çözüldü GTA 5 Dokuların Geç Yüklenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Selamlar, sistemimde 120 GB SSD, 1 TB HDD ve 230 GB HDD bulunmaktadır. İşletim sistemini SSD'ye kuruyorum ancak bildiğiniz üzere geri kalan programları da özellikle seri çalışmasını istediğim (Photoshop gibi) programları da kurduğumda pek yer kalmıyor. Günümüz oyunlarının da boyutları malumunuz...
230 GB'lık olan HDD'ye oyunları kurdum, Steam ve Origin'i buraya yönlendirdim. HDD oldukça eski olmasa da rahat 10 yılı var. GTA 5'te oyun hiç olmadık yerde donuyor. Görev yöneticisini açıp tekrar alttan oyunu açınca düzeliyor ama her an böyle yapmak insana eziyet veriyor. Benzer durum da başka bir oyunda mevcut. Need For Speed 2015'te ara sıra harita yüklenmiyor sol altta haritanın yarısı var yarısı yok bazen göstergeler çıkmıyor. En son az önce denerken de kaplamalar yüklenmedi, çukura düştüm. Bu tip sorunlar HDD'den kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisini kontrol ettiğinizde disk kullanımı %100'e dayanmış olarak görüyorsanız kesin olarak harddiskten kaynaklı. %100 görmeseniz bile, bahsettiğiniz sorunlar diskin yeterince hızlı davranamayıp, doku paketlerini zamanında yükleyememesi sonucu oluşan sorunlar. Deneme amaçlı biraz sil/yükle yapıp, GTA'yı SSD'ye yüklerseniz, kuvvetle muhtemel sorun yaşamayacaksınız. Bu yüzden minimum 240 GB SSD almakta fayda var. En azından 1-2 oyunu kesin olarak kurtarıyor.

Yeni bir HDD alsam yüksek yazma okuma hızına sahip bu tip sorunları çözer o zaman değil mi? Çünkü laptopta işletim sistemi SSD ye kurulu oyunlar HDD'ye ve hiç sorun yaşamıyorum.
Zamanında 120 GB SSD'yi uçuk bir fiyata almıştım. Şimdiki gibi ucuzlayacağını bilseydim kesin beklerdim, almışken yüksek kapasiteli alırdım :)

Bugün 240 GB'lik SSD aldım. Sorun çözüldü çok şükür :)
Sistem hızlı olunca HDD hızı düşük kalıyor sanırım 7200 RPM olmasına rağmen. Çünkü eskiden herkes HDD kullanırdı ve hiç bu tip sorunlar yaşanmazdı diye biliyorum. En azından ben ilk defa böyle bir durumla karşılaştım.

Eskiden oyunların boyutu bu kadar değildi, şimdi diskler yetişemiyor dosya boyutlarına. 7200 RPM olduğu için yine de bahsettiğiniz kadar sorun yaşatmamalıydı. Belki diski kullanan başka bir şey olabilir, o yüzden sorun yaşamış olabilirsiniz. SSD'niz de hayırlı olsun. :)

Eskiden oyunların boyutu bu kadar değildi, şimdi diskler yetişemiyor dosya boyutlarına. 7200 RPM olduğu için yine de bahsettiğiniz kadar sorun yaşatmamalıydı. Belki diski kullanan başka bir şey olabilir, o yüzden sorun yaşamış olabilirsiniz. SSD'niz de hayırlı olsun. :)
Teşekkür ederim :) HDD bahsettiğim gibi rahat 10 yılı var. Birleştirme yapmama rağmen sorun düzelmedi büyük ihtimal HDD'de bir sıkıntı var. Desteğiniz için ayriyetten teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı