GTA 5 düşük FPS GTX 1050

Fearoot88

Kilopat
Arkadaşlar sistemim şu şekilde.

MSI GTX 1050 2 GB.
i3 6098P 3.20GHz.
8 GB DDR 4 RAM.
256 GB SSD.

Oyunda 70 FPS zor görüyorum. 60 FPS genelde en düşük de araba sürerken 45'e kadar düşüyor. MSI Afterburner ile oyun içi GPU kullanım oranı da fotoğraftaki gibi. Çözünürlük düşürdüğüm zaman da FPS aynı. En yüksek çözünürlük yaptığımda da aynı.

Dosya Ekleri

• ttqw.png
    123 KB · Görüntüleme: 76
Öncelikle ayarları düşürmen daha kötü olur o işlemci ile. MSI Afterburner ile değerleri istediğimizde bunu istemiyoruz. Alttaki rehberi uygulayıp sıcaklık ve kullanım değerlerine bakın.

Oyunda msaa ve txaa seçenekleri açıksa kapat.Ardından diğer ayarları yükseltebilirsin.Fps değerin normale döner.

Oyun içi grafik ayarlari nedir? SS atar misin? 1050 için normal FPS değerleri eger grafikler yüksekse.
Hocam oyun ayarları herşey en düşük 1920x1080 Çözünürlükte
Oyunda msaa ve txaa seçenekleri açıksa kapat.Ardından diğer ayarları yükseltebilirsin.Fps değerin normale döner.
Herşey kapalı zaten en düşükde böyle.

İşlemciden dolayı darboğaz oluyordur. Kendimden biliyorum. AMD X4 860K 4.6GHz'de çalışmasına rağmen, GTA5'te %100 kullanımda iken GTX 1050 %60'larda %70'lerde takılıyor. İşlemciden kaynaklı bir durum bu.

Eğer FPS'in düşmüyorsa alabileceğin en yüksek ayarlara al. Ben öyle yaptım 45FPS sabit alıyorum.

Edit: O işlemciyle bence mucize bir FPS alıyorsun. Alabildiğin en yükseğe al grafikleri.

Ekran kartının 2 GB olması ve Single Channel RAM kullanımı problem yaratıyor olabilir mi acaba?
Olamaz. Benim HD 7850 Ekran kartım da 2 GB ve 1050'den düşük olmasına rağmen 1440x900 orta-yüksek karışık ayarlarda 80-90 FPS alıyorum.

Ama RAM yüzünden olabilir. 8 GB RAM ile FPS dropları yaşayabilirsiniz GTA V'de.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…