GTA 5 düşük FPS

Ekran kartı yeterli, ram'de yeterli ama ekran kartından gördüğüme kadar M serisi yani laptop büyük ihtimal işlemcinde 1.80 ghz en fazla çıkıyor ısınıyor ve drop yiyorsun benimde 2.2 ghz var bendede aynı sorun. GTA 5 minimum sisteminde 2.50 ghz istiyor.

Nvidia Geforce Experience ile GTA V için optimizasyon yapabilirsiniz. Ekran kartınıza göre oyunun grafik ayarlarını otomatik yapılandıracaktır.

Ekran kartınız yeterli, işlemciniz ve RAM'iniz oldukça yeterli. Sıcaklıkları ve HDD kullanımlarını kontrol edin. Muhtemelen bu ikisinden birinde problem var.

Benim laptopumda da önceden böyle bir sorunum yoktu fakat aynı sorun 1-2 sene önce çıktı bende. Çözemedim, diskimin derin taramasını yapmak dahil herşeyi yaptım çözemedim. Sicaklığı düşürüp Half VSYNC açmayı deneyebilirsin ama bilmiyorum işe yarar mı. En sonunda bir SSD alıp deneyeceğim. Bu arada Windows 10 un da bunda payı var, Windows 8.1 e geçtiğimde gözle görülür derecede seyrekleşmişti.

Tipik işlemci GHz sorunu gibi geldi bana 8 çekirdek abartı olmuş. GHz'de yüksek olacak, çekirdekte yüksek olacak olmadı ortak bir yerde buluşucan atıyorum 4 çekirdek 3.80 GHz falan yürür gider.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı