GTA 5 düşük GPU kullanımı

VıctorTR

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul/Zeytinburnu
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Görseldeki gibi CS:GO'da da aynı sorunu yaşıyorum. Online oyunlarda GPU kullanımı düşüyor. Ben CPU'nun ekran kartını besleyemediğini düşünüyorum. Eğer besleyemiyorsa 2.53'den, 3.5 GHz'ye O.C yapsam çözülür mü?

GTX 1050 2GB
X3440(2.53GHz)
4x2 1600 MHz RAM
500 GB HDD 5400 RPM

İşlemci ısısı frekansı etkilemiyor, sabit.

Ayarlar High'da.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinizde turbo boost özelliği var. onu kapatıp dikkatle overclock yapın.
Çözünürlük 1080p ise kalsın değilse 1080p yapın, bir de psu belirtmemişsiniz.

Oyun içi ayarlarında ekran kartına yük bindiren ayarları yükseltin. 1080p çözünürlükte oynadığınızı farz ediyorum. Zaten bu oyun işlemci ağırlıklı bir oyun. Anakartınızın OC desteği var ise ve iyi bir soğutucunun varsa işlemciyi 3.5 GHZ hızlara kadar yükseltin daha iyi FPS alabilirsin.

O zaman en kısa zamanda PSU'ı değiştireyim sorun devam ederse işlemciden mi anlaşılır.
Oynarken şunu farkettim kalabalık alanlarda GPU kullanımı çok fazla düşüyor fakat boş alanlarda %70-80 arası oluyor neden kaynaklanıyor bu ?
(Ayarları Very High'a çektim)

Kalabalık Alan'da Değerler

Boş Alan'da Değerler

Son düzenleme:
Grass Quality ayarını en düşüğe alın. Bu ayar işlemciye en çok yük bindiren ayarlardan biri ve nüfus yoğunluğu ayarını da düşürün. Daha yüksek FPS vermesi gerekli. Bu arada anakart marka modeliniz nedir? En azından biraz işlemciye OC yapmak iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…