tvfxn
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RYZEN 5 5600 | GIGABYTE B450M S2H | XPG 8x2 3000 MHz | ZOTAC RTX 3060 | 500 GB SSD | 1 TB HDD
- RAM
- 2x8 GB 3000 MHz x2
- Ekran kartı
- RTX 3060
- Anakart
- GIGABYTE B450M S2H
- İşlemci
- Ryzen 5 5600
Dünden beridir araştırıyorum ama bir türlü çözümü bulamıyorum, bakmadığım forum kalmadı. Hikaye modunda %99-100 GPU usage alıyorum ama Online moda girdiğim zaman 35-40'larda dolaşıyor. Hatta grafik ayarlarını fulledim ve anca %55-60 usage seviyelerine ulaştım. Bir türlü tamamını kullanamıyorum.
Denediğim halde işe yaramayan yöntemler:
- Ayarları en yükseğe aldım, işe yaramadı.
- V-Sync'i hem oyundan hem de NVIDIA Denetim Masası'nın 3D ayarlarından kapattım, işe yaramadı.
- Güç modunu hem bilgisayarın ayarlarından hem de NVIDIA Denetim Masası'ndan nihai performans moduna aldım, işe yaramadı.
- BIOS'tan XMP profilini açtım (Dual Channel, 3000 MHz), işe yaramadı.
- GPU Driverlarını DDU ile silip temiz kurulum yaptım, işe yaramadı.
RAM ve CPU'nun kullanımı ve sıcaklıkları normal. Tek GPU'da sıkıntı var, o da Online modda.
Ha bu arada FPS'i yazmayı unutmuşum. FPS oyunu açtığımda 100 civarında dolaşıyor ama ilerleyen vakitlerde normal olarak düşüyor fakat sıkıntı şu: FPS 70-80 civarına düştüğünde oyun kasmasa da kasıyormuş gibi hissediliyor. Kesinlikle donanımsal olduğunu düşünmüyorum. Varsa yorumunuz merakla bekliyorum.
Denediğim halde işe yaramayan yöntemler:
- Ayarları en yükseğe aldım, işe yaramadı.
- V-Sync'i hem oyundan hem de NVIDIA Denetim Masası'nın 3D ayarlarından kapattım, işe yaramadı.
- Güç modunu hem bilgisayarın ayarlarından hem de NVIDIA Denetim Masası'ndan nihai performans moduna aldım, işe yaramadı.
- BIOS'tan XMP profilini açtım (Dual Channel, 3000 MHz), işe yaramadı.
- GPU Driverlarını DDU ile silip temiz kurulum yaptım, işe yaramadı.
RAM ve CPU'nun kullanımı ve sıcaklıkları normal. Tek GPU'da sıkıntı var, o da Online modda.
Ha bu arada FPS'i yazmayı unutmuşum. FPS oyunu açtığımda 100 civarında dolaşıyor ama ilerleyen vakitlerde normal olarak düşüyor fakat sıkıntı şu: FPS 70-80 civarına düştüğünde oyun kasmasa da kasıyormuş gibi hissediliyor. Kesinlikle donanımsal olduğunu düşünmüyorum. Varsa yorumunuz merakla bekliyorum.
Son düzenleme: