GTA 5 Enhanced Online'da düşük GPU kullanımı

tvfxn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 5600 | GIGABYTE B450M S2H | XPG 8x2 3000 MHz | ZOTAC RTX 3060 | 500 GB SSD | 1 TB HDD
RAM
2x8 GB 3000 MHz x2
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Dünden beridir araştırıyorum ama bir türlü çözümü bulamıyorum, bakmadığım forum kalmadı. Hikaye modunda %99-100 GPU usage alıyorum ama Online moda girdiğim zaman 35-40'larda dolaşıyor. Hatta grafik ayarlarını fulledim ve anca %55-60 usage seviyelerine ulaştım. Bir türlü tamamını kullanamıyorum.
Denediğim halde işe yaramayan yöntemler:

- Ayarları en yükseğe aldım, işe yaramadı.

- V-Sync'i hem oyundan hem de NVIDIA Denetim Masası'nın 3D ayarlarından kapattım, işe yaramadı.

- Güç modunu hem bilgisayarın ayarlarından hem de NVIDIA Denetim Masası'ndan nihai performans moduna aldım, işe yaramadı.

- BIOS'tan XMP profilini açtım (Dual Channel, 3000 MHz), işe yaramadı.

- GPU Driverlarını DDU ile silip temiz kurulum yaptım, işe yaramadı.

RAM ve CPU'nun kullanımı ve sıcaklıkları normal. Tek GPU'da sıkıntı var, o da Online modda.

Ha bu arada FPS'i yazmayı unutmuşum. FPS oyunu açtığımda 100 civarında dolaşıyor ama ilerleyen vakitlerde normal olarak düşüyor fakat sıkıntı şu: FPS 70-80 civarına düştüğünde oyun kasmasa da kasıyormuş gibi hissediliyor. Kesinlikle donanımsal olduğunu düşünmüyorum. Varsa yorumunuz merakla bekliyorum.

Son düzenleme:
GTA Online CPU'ya daha fazla yük bindiriyor (sunucuların güzelliği sayesinde)bu da GPU'yu bir nevi beklemeye alıyor yani CPU darboğaz yapıyormuş gibi oluyor ama donanımsal olarak değil.
NVIDIA Denetim Masası'ndan dikey eşitlemeyi hızlı yapın, FPS'i ise monitör Hz ine sabitleyin NVIDIA'dan.
Oyun SSD'ye mi kurulu bu arada?

Dikey eşitlemeyi deneyeceğim. Oyun SSD'ye kurulu, teşekkürler. Sunucu muhabbeti saçmaymış.

Grafikleri düşüğe aldım, FPS arttı. Dikey eşitlemeyi "hızlı" olarak seçtim kasma hissiyatı geçti gibi. Sanırım bu sorunun net bir çözümü yok. Yine de teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…