GTA 5 FPS değerleri normal mi?

İşletim sistemi
Windows 10

1dayumay

Hectopat
Aşağıda belirtmiş olduğum gibi sistemim var ve GTA V'te olan grafik ayarları resimdeki gibidir. FPS normal midir yardımcı olur musunuz?

NOT : Reflesh rate 144hz(pencereli modda çektim görüntüleri ondan dolayı auto) ve ekran kartının %100 ünü kullanıyor normalde alt tab atıp fotoğraf cektiğim icin yanlıs gözüküyor.

İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: Armor RX570 4G.
RAM: G.Skill Trident Z 3000 MHz 8X2.
Anakart: B450M Bazooka v2.
SSD: Crucial BX500 120GB.
HDD: Seagate 1TB 3.5 7200RPM.
Kasa: Frisby GC 9250G.
PSU: Kasayla birlikte olan 650W (80 Plus)

1.PNG
2.PNG
3.PNG
4.PNG

Son düzenleme:
Arkadaşım klavyesi olan yazıyor şimdi ben açıklayayım GTA 5 zamanında optimizesi saçma sapan yapilmis aynı Unity gibi çarpılmış bir oyun AMD işlemciler GTA 5'de sadece 2 çekirdeğini kullanabiliyor bu yüzden ekran kartını tam kapasitede kullanamıyorsun. İstediğin ayarı yap bu böyle. Online'a girersen etkisini daha çok hissedersin yani olay tamamen Rockstar Games ile alakalı. Bu arada GTA'nın optimizesi hakkında güzel bir yazı vardı bu forumda PC'ye geçersem buraya linkini atarım.

Arkadaşım klavyesi olan yazıyor şimdi ben açıklayayım GTA 5 zamanında optimizesi saçma sapan yapilmis aynı Unity gibi çarpılmış bir oyun AMD işlemciler GTA 5'de sadece 2 çekirdeğini kullanabiliyor bu yüzden ekran kartını tam kapasitede kullanamıyorsun. İstediğin ayarı yap bu böyle. Online'a girersen etkisini daha çok hissedersin yani olay tamamen Rockstar Games ile alakalı. Bu arada GTA'nın optimizesi hakkında güzel bir yazı vardı bu forumda PC'ye geçersem buraya linkini atarım.
önceden 100 fps ve üstü aldıgım ayarlarda şimdi 70 fps alıyorum high ayarlara çektim yine 70 lerde bi üstüne cektim yine 70 lerde ultraya çektim 65 lere falan düştü

MSAA ayarı açıkken yüksek FPS değerlerini göremezsiniz. MSAA' yı kapatın ve diğer tüm ayarları en yükseğe alın.
yaptım ve 90 fps verdi oyundan cıktım bilgisayarı kapattım 1-2 saat sonra tekrar oyuna girdim bu sefer 60 fps vermeye basladı
bir ayarmı yaptım bilmiyorum ama sol üste kücük yesil bir kare geldi bazen 2 tane oluyor ve arada esc ye basıp menüye girdiğimde mouse donup donup ilerliyor
format atacağımda şimdi atmalı mıyım ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı