Çimlerin kalitesi evet oldukça fark eder ancak bu kadar fazla FPS farkı yaratacağını sanmıyorum. Ben de 1080P Ultra ayarda (main graphics), Redux+Visual V grafik modu ile oynuyorum ve OC'lu 750 Ti ile 35-45 FPS arası alıyorum. Yani sizin kartınız çok çok daha yüksek 30 FPS değerini görmemesi gerek bile. Ara ara FPS drop yaşadığınızda Alt+Tab ile oyunu yenilemeyi deneyebilirsiniz bazen işe yarayabiliyor.
GTA 5 1080P Ultra ayarlarda FPS zaman zaman 24'e kadar dusuyor, ozellikle daglik bolgelerde. Sehir icinde ortalama 80-90 aliyorum. Bu bir sorun mu yoksa kartin gucu bu kadar mi? Sistemim -9700K -RTX2080 -32 GB 3200 CL16
Gölge ayarını direk kapat hiçbir işe yaramıyor. Shadow falan yazar direk en düşüğe al. Valla o kadar oynadım kayda değer bir kalite vermiyor ekrana. Oynanışı da etkilemiyor kapat gitsin en düşüğe al.
Yanlış anlama en düşüğe alıpta oynamak isteseydim daha ucuz yollu bir sistem dizerdim hocam Bir problem varsa kartta ona göre bilgili arkadaşlar yardımcı olur değişimini yaptırırız vs. diye açtım konuyu Anladığım kadarıyla GTA 5 te biraz optimizasyon problemi var sanırım. Diğer oyunlarda problem çekmiyorum.
GTA 5 1080P Ultra ayarlarda FPS zaman zaman 24'e kadar dusuyor, ozellikle daglik bolgelerde. Sehir icinde ortalama 80-90 aliyorum. Bu bir sorun mu yoksa kartin gucu bu kadar mi? Sistemim -9700K -RTX2080 -32 GB 3200 CL16
Oyunda optimizasyon sıkıntısı yok. Fakat gölge ayarını fulleyince öyle grafikler ahım şahım gelişmiyor onu diyorum. Komple genel grafik kalitesini lowa alın demedim ki. Dediğimi yapın bi FPS direk artacak.
Evet hocam ot kalitesini Very High a düşürdüm FPS 70 in altına düşmüyor şuanda. 1 saat kadar oynayıp tekrar kontrol edeceğim. Herhangi problem yaşarsam sizin anlattığınız yöntemi deneyeceğim.
Oyunda optimizasyon sıkıntısı yok. Fakat gölge ayarını fulleyince öyle grafikler ahım şahım gelişmiyor onu diyorum. Komple genel grafik kalitesini lowa alın demedim ki. Dediğimi yapın bi FPS direk artacak.
Gölgelerde fark oluşuyor. Örneğin High ayarlarda oynarken gölge çözünürlüğünün oldukça düşük olduğunu ve net olmadığını görebilirsiniz. Ancak Very High ayarında çok daha kaliteli bir işleme var. Özellikle ağaçların gölgelerinde görebilirsiniz. Ancak elbette performansa fazlasıyla etkisi var.
RX 570 ile 2K ultra ayarlarda 40-60 FPS arası oynuyorum. Biraz oynadıktan sonra RAM kullanımı 9 GB'ye ulaşıyor. Eğer maddi durumunuz iyiyse bir 8 daha eklemeniz daha iyi olur. Güncel oyunların çoğu 8'i aşıyor artık.
Adam resim paylaşmış ve sorduğun her şey resimlerde mevcut. GPU kullanımın %100 görünüyor. Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? Ayarları düşürmeyi hiç denediniz mi?