GTA 5 FPS Drop Problemi

Çimlerin kalitesi evet oldukça fark eder ancak bu kadar fazla FPS farkı yaratacağını sanmıyorum. Ben de 1080P Ultra ayarda (main graphics), Redux+Visual V grafik modu ile oynuyorum ve OC'lu 750 Ti ile 35-45 FPS arası alıyorum. Yani sizin kartınız çok çok daha yüksek 30 FPS değerini görmemesi gerek bile. Ara ara FPS drop yaşadığınızda Alt+Tab ile oyunu yenilemeyi deneyebilirsiniz bazen işe yarayabiliyor.

Sorun tamamen otlar ile alakali. RTX 2080 ile ayni sorunu yasamistim.

Gölge ayarını direk kapat hiçbir işe yaramıyor. Shadow falan yazar direk en düşüğe al. Valla o kadar oynadım kayda değer bir kalite vermiyor ekrana. Oynanışı da etkilemiyor kapat gitsin en düşüğe al.
Yanlış anlama en düşüğe alıpta oynamak isteseydim daha ucuz yollu bir sistem dizerdim hocam 😅 Bir problem varsa kartta ona göre bilgili arkadaşlar yardımcı olur değişimini yaptırırız vs. diye açtım konuyu 🙂 Anladığım kadarıyla GTA 5 te biraz optimizasyon problemi var sanırım. Diğer oyunlarda problem çekmiyorum.
Sorun tamamen otlar ile alakali. RTX 2080 ile ayni sorunu yasamistim.

Problem çözüldü diyebiliriz o halde. Otları Very High a bile alsam problem yaratmıyor. Ultra yapınca düşüyor FPS.

@VGAMonitorluAdam

Oyunda optimizasyon sıkıntısı yok. Fakat gölge ayarını fulleyince öyle grafikler ahım şahım gelişmiyor onu diyorum. Komple genel grafik kalitesini lowa alın demedim ki. Dediğimi yapın bi FPS direk artacak.

Sorununuz çözüldü mü?
Evet hocam ot kalitesini Very High a düşürdüm FPS 70 in altına düşmüyor şuanda. 1 saat kadar oynayıp tekrar kontrol edeceğim. Herhangi problem yaşarsam sizin anlattığınız yöntemi deneyeceğim.
@VGAMonitorluAdam

Oyunda optimizasyon sıkıntısı yok. Fakat gölge ayarını fulleyince öyle grafikler ahım şahım gelişmiyor onu diyorum. Komple genel grafik kalitesini lowa alın demedim ki. Dediğimi yapın bi FPS direk artacak.
Deneyeceğim 👍

@VGAMonitorluAdam

Gölgelerde fark oluşuyor. Örneğin High ayarlarda oynarken gölge çözünürlüğünün oldukça düşük olduğunu ve net olmadığını görebilirsiniz. Ancak Very High ayarında çok daha kaliteli bir işleme var. Özellikle ağaçların gölgelerinde görebilirsiniz. Ancak elbette performansa fazlasıyla etkisi var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı