GTA 5 FPS düşme sorunu

Erdem_Özdemir

Megapat
Yer
Samsun/Bafra
Daha fazla  
CPU: i5 3470
GPU: GT 740
HDD: 500GB WD blue
RAM 4GB Kingston 1333 MHz

GTA 5'te oyunda arabayla hızlanınca şehire inince oyunda kasmalar donmalar başlıyor. Donunca ses de gidiyor. Hatta arabayla hızlı gidip bir yere şiddetli vurunca oyunda 2-3 sn ses görüntü her şey donuyor sonra geri geliyor. RAM 4GB ve oyunu oynarken hepsi aktif olarak kullanılıyor. Aynı zamanda oyun takılıp donarken HDD ışığıda hiç sönmüyor. Benim şimdi RAM mi almam lazım SSD mi almam lazım yoksa USB 3.0 flaşa readyboost yapsam?

(Bu arada HDD'nin önbelleği 16mb ve sata 2 portundan bağlı)

Cevaplarınızı bekliyorum... Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sata 2 portuyla hiçbir alakası yok. Çünkü normal mekanik HDD'ler için Sata 2 arabirimi yeterlidir. Sata 3 SSD diskler için performans artışı sağlar. İlk bakışta RAM ve ekran kartı sırıtıyor sistemde. Oyunun ayarlarını kısın ekran kartına fazla yüklenmemeye çalışın sorun devam ederse büyük ihtimal RAM kaynaklıdır. 4GB GTA 5 için sınırda bir miktar. Bellek miktarınızı 8 GB yapabilirsiniz. Tüm bunlar dışında işletim sisteminiz temiz olsun, altta işlemciyi sömürecek programlar vs. açık bırakmayın ve mümkünse oyununuz orjinal olsun.

Oyunum orjinal ve oyunu başlatırken neredeyse bütün arkaplan işlemlerini sonlandırıyorum. Windows biraz kirli hdd de 70gb boş. Hdd nin önbelleği 16mb hdd den şüpheleniyorum. Hdd ile bir alakası var mıdır yoksa kesin çözüm ram mi?
U
(oyunun grafik ayarları zaten minimum ve 1280×800 çözünürlükte oynuyorum)

Son düzenleme:
Sorun RAM kaynaklı gözüküyor. Oyun içerisinde MSI Afterburner ile sistem değerlerinizi izleyip daha kesin karar da verebilirsiniz. HDD bozuksa bilemem ama önbelleği ya da Sata 2 olmasıyla sorununuz kesinlikle alakalı değil. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Eğer dilerseniz Hdtune programı ile diskinizi de test edip sorun olup olmadığına bakabilirsiniz.

Ayrıca Windows 10'a geçin

Windows 10 a yükseltme yapmıştım. Çok hata vardı her başlangıçda kritik hata başlat menüsü ve cortana çalışmıyor diyordu. Sorna pc ye format attım 8.1 yükledim Windows 10 sıkıntılı. Sıkıntı olmasa Windows 10 u terketmezdim zaten. Windows 10 yüklemek aklımdan geçiyorda gene o duruma düşmekten korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…