Çözüldü GTA 5 FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

taxak1

Hectopat
Normal ayarlarda oynuyorum FPS 150-180 arasında ama FPS düşmesi yiyorum durduk yere birden 70-80 civarlarına düşüyor 1-2 saniyeli. İşlemci sıcaklığı 50 ekran kartı sıcaklığı 53 civarlarında oluyor.
Ekran kartı: GTX 1660.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
RAM: 16 GB 3200 MHz çift kanal.
SSD: 480GB.

Sıcaklıklar 50 ile 53 derece de hem işlemcide hem ekran kartında ayarları en yükseğe çekince FPS düşmesi kalktı tamamen ama FPS düştü 80 civarlarına.
Tamam, 80 civarlarına düşsün. 144 Hz değil de 80 Hz oynayamaz mısınız? FPS değeri çok önemli değil. Oyunda çok bir fark yok zaten. Birde ayarlarda yukarıdaki ekran kartı kullanımının çok sınıra gelmemesine dikkat edin. GTA V'i tam ekran yapın, daha sonra Hz değerini 80e düşürün. Oyunu 80 Hz yaparsanız akıcı oynarsınız. Kasma yoksa 144 Hz kalabilir.

Şu anki ayarlarda işlemci ve ekran kartı sıcaklığı/kullanımı nasıl?

Ek olarak FPS sabit 80 ise pek kasma yaşamazsınız. 60 Hz olsa zaten hiç kasma yaşanmazdı. Ondan oyun ayarlarından 80 Hz yapmanızı öneriyorum. Ama FPS devamlı dalgalanırsa kasma belirgin oluyor.

MSAA ayarını ya kapayın (darboğaza neden olabilir) ya da 4X'e çekin. Diğerlerini yükseltin ve V-Sync kapalı olduğundan emin olun.

Ekleme: Ayarları oyun içinden yapın.

Bütün ayarlar en yüksekte şu an MSAA ayarını da 4X'e çektim FPS 70 ile 88 90 arasında ama FPS düşmesi hiç yok oyun tamamen akıcı halde Alt Tab sorunu da rahatsız etmiyor teşekkür ederim.

Bütün ayarlar en yüksekte şu an MSAA ayarını da 4X'e çektim FPS 70 ile 88 90 arasında ama FPS düşmesi hiç yok oyun tamamen akıcı halde Alt Tab sorunu da rahatsız etmiyor teşekkür ederim.
Düzeldiğine sevindim. İyi oyunlar. Çok fazla FPS düşüşü yaşarsanız MSAA ayarını FXAA yapabilirsiniz. 60 Hz de çok bir fark görünmüyor. Ama 144 Hz yi bilemem.

ekran kartı kullanımı biraz yüksek %95 ile %99 arasında sıcaklık işlemci 57 ekran kartı 62 derece de şuan

ekran kartı kullanımı biraz yüksek %95 ile %99 arasında sıcaklık işlemci 57 ekran kartı 62 derece de şuan
Ekran kartının kullanımının yüksek olması iyidir zaten. Gücünü tam anlamıyla kullanıyor. İşlemci kullanımı düşük olsa iyi olur. Ama işlemciye odaklanan oyunlarda (mesela Hearts of Iron IV) yüksek olabilir. Sıcaklık değerleri de çok iyi. Tekrardan iyi oyunlar.

Düzeldiğine sevindim. İyi oyunlar. Çok fazla FPS düşüşü yaşarsanız MSAA ayarını FXAA yapabilirsiniz. 60 Hz de çok bir fark görünmüyor. Ama 144 Hz'yi bilemem.

MSAA ve FXAA ayarını tamamen kapattım yansıma MSAA ayarını da kapattım 100 üstü alıyorum Alt Tab olayında da hiç sıkıntı olmuyor oyun bayağı akıcı şu an.

Çok teşekkür ederim ilk defa böyle bir problem oldu o da GTA 5 de oldu diğer oyunlarda sıkıntı yaşamazdım hiç tekrardan çok sağ olun.

MSAA ve FXAA ayarını tamamen kapattım yansıma MSAA ayarını da kapattım 100 üstü alıyorum Alt Tab olayında da hiç sıkıntı olmuyor oyun bayağı akıcı şu an.
Görüntüden rahatsız değil misiniz? FXAA kapalıyken çok kötü görünür. Yine de beğendiğinize sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…