GTA 5 GTX 1070 Ti ekran kartı düşük kullanma problemi

TheXer4

Centipat
Merhaba sorunum şu GTA 5'te ekran kartını ortalama %70-80 kullanıyor ama daha fazla güç isteyen sahnelerde güç arttırmıyor bu da FPS düşüşüne sebep oluyor 60 FPS sabitliyorum FPS 60 sabit zor tutuyor gibi örnek 60 FPS'te %75 kullanıyor 58 oluyor gene aynı 60'a geç tamlıyor orada da FPS düşmesi oluyor MSAA'yı X8 yaptığımda Full kullanıyor onda da kasıyor zaten ayarlarım MSAA X4 advance grafik en üstteki 3 tik açık geri kalanlar Full'de (darboğaz yoktur)

GTX 1070 Ti.
i7 4790K.
4x4 16 GB RAM.
Z97X.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSAA ayarı GPU kullanımını arttırsa bile FPS'i düşürüyor. Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurmayı dene.

Laptop ise pil simgesine basıp performans yazısına doğru sürükle, masaüstü ise turbo güç modu var sanırım BIOS'ta onu aç.
masaüstü bilgisayarım
MSAA ayarı GPU kullanımını arttırsa bile FPS'i düşürüyor. Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurmayı dene.

Denedim sonuç aynı vysnc 60 FPS'e sabitlemeye ayarladıım fakat arada 55 FPS kadar düşüyor kullanımı yükseltmiyor.

CPU kullanımın %100 civarı gezdiğinde darboğaz denilen olay yaşanır. CPU ekran kartını yakalayamamaya başlar. Ekran kartı yükü işlemcinin yakalayabileceği seviyeye kadar düşer. Grafik ayarları yükseldiğinde ekrankartı daha az kare işler ve işlemcide daha az kare ile uğraşmak zorunda kaldığından ekran kartı yükü %100 seviyelerine ulaşabilir.

Tavsiyem eğer CPU yükü %100 civarında ise işlemcinin K serisi olmasının avantajını kullan. OC işlemi ile bir nebze dar boğaz azaltılabilir.

Kusura bakma mesajı yazarken işlemci kullanımını çoktan yazmışsın görmedim.

CPU kullanımın %100 civarı gezdiğinde darboğaz denilen olay yaşanır. CPU ekran kartını yakalayamamaya başlar. Ekran kartı yükü işlemcinin yakalayabileceği seviyeye kadar düşer. Grafik ayarları yükseldiğinde ekrankartı daha az kare işler ve işlemcide daha az kare ile uğraşmak zorunda kaldığından ekran kartı yükü %100 seviyelerine ulaşabilir.

Tavsiyem eğer CPU yükü %100 civarında ise işlemcinin K serisi olmasının avantajını kullan. OC işlemi ile bir nebze dar boğaz azaltılabilir.

Kusura bakma mesajı yazarken işlemci kullanımını çoktan yazmışsın görmedim.
önemli degil teşekkürler
bilen varmı acaba

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı