GTA 5 Ekran Kartı Yarısını Kullanma Sorunu

EmreGMR

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Benim ekran kartım yüksek ve önerilen ayarlarda 60 FPS veriyor fakat kart yarısını kullanıyor ve arada 50 oluyor. Böyle bir ekran kartına sahip olup da arada düşüş yaşamam beni kaygılandırdı, VSYNC kapalı olsa bile 60-70 en fazla ve arada bu yüzden düşüş oluyor. Ne yapabilirim? Oyun zevkim kesilmiş durumda, birde atacağım videoda adam neredeyse benimle aynı ayarları kullanmış ama 80-120 FPS alıyor :(

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin bütün özelliklerini yaz bir zahmet. Sıkıntı sadece bu oyunda mı var yoksa diğer oyunlarda varmı.
Diğer oyunlarda mesela Witcher 3 oyununda normalde yok, şehire gidince CPU kendisini aşırı kullanıyor GPU kullanımım yine yarıya iniyor bunu anlamış değilim. Bu video benimle aynı sisteme sahip bir adam, bu adamın benim gibi CPU kullanımı genelde %100 fakat GPU kullanımı benimkinden yüksek şehirde ve rahat oynuyor PSU yetersiz veya sorunlu olabilir mi? PSU modelim Zalman Z3 Plus ile birlikte gelen PSU.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
.

Hocam o kart GTA 5'i 4K Ultra + Advanced Settings'i de açacak kadar yeten bi' kart, kartın gücünü gerçekten zorlar mısınız?
Zorlasam yine FPS çok az olacak, iyi bir şekilde oynayamayacağım. Benim sorunum istediğim ayarlarda tam verim alamamam.

Diğer oyunlarda mesela Witcher 3 oyununda normalde yok, şehire gidince CPU kendisini aşırı kullanıyor GPU kullanımım yine yarıya iniyor bunu anlamış değilim. Bu video benimle aynı sisteme sahip bir adam, bu adamın benim gibi CPU kullanımı genelde %100 fakat GPU kullanımı benimkinden yüksek şehirde ve rahat oynuyor PSU yetersiz veya sorunlu olabilir mi? PSU modelim Zalman Z3 Plus ile birlikte gelen PSU.
.

Zorlasam yine FPS çok az olacak, iyi bir şekilde oynayamayacağım. Benim sorunum istediğim ayarlarda tam verim alamamam.
Şimdi git Psu değiştir diyemem.
Senle aynı özelliklere sahip bilgisayarı olan bencmark testlerine bak.
Ondan sonra Psu değiştirmeyi denersin.

Şimdi git Psu değiştir diyemem.
Senle aynı özelliklere sahip bilgisayarı olan bencmark testlerine bak.
Ondan sonra Psu değiştirmeyi denersin.
PSU'dan ses geliyor saten biraz değişik bir şekilde ama kaliteli ve 600W yetmeyeceğini düşünmüyorum sadece sıkıntılı olabilir, servise gönderteceğim hiç çözüm bulamassam, ortalama kaç gün içinde gelir Zalman garantisi nasıldır bilen var mı?

Filtrelerde dahil bütün ayarları köklersen 95 üzeri kullanımı görüceksiniz 1080 de bile 1080pde 95 üzeri aliyorum ben
Hocam işlemciniz benimkinden çok daha iyi, fakat bende bir PSU problemi var sanırım, çözüm bulamassam servise göndereceğim burda dediklerinizi yapacağım olmaz ise başka önerebileceğiniz birşey var mı?

Dediğim gibi ısı sorunu da olabilir.
MSİ Afterburner ile oyun içi değerleri paylaş.
Değerler bu şekilde.
jjty.jpg

Genellikle kart yarısını veya %60 kullanıyor. Arada yükselip düşüyor FPS 50 oluyor oynayamıyorum tam olarak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı