GTA 5 için USB belleği RAM olarak kullanma

Çalışır ama ekran kartınız minimun sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa kasabilir.

Yanlış anlamadıysak imkansız böyle bir durum. :)
"Bilgisayarıma kanat taksam uçar mı?" cinsinden bir soru olmuş. :)

Deneyen biri yazarsa güzel olur bilgileniriz. Yalnız bana mantıklı gelmiyor öyle olsaydı sistem dizerken zaten RAM pahalı, 4 GB alıp USB bellekle kullanırdı çoğu kişi. Hadi olsa bile RAM ile aynı performansı vereceğini düşünmüyorum.

Flash belleğinizi ReadyBoost özelliği ile fiziksel RAM olarak kullanabilirsiniz. Fakat takacağınız harici aygıtın okuma ve yazma hızı yüksek olmalı. USB 3.0 bir bellek taksanız bile oyunlarda fiziksel bellek artışı size ek FPS kazandırmaz çünkü harici depolama aygıtları RAM'ler kadar hızlı değildir.

Bizzat denedim. Fazla fark yok. Hatta neredeyse hiç fark yok. Ama elinizde flash bellek varsa ReadyBoost atayın boş durmasından iyidir.

Hatta bana ''Kardeş yapma gerek yok'' gibi bir mesaj veriyor. :)
upload_2018-1-18_19-17-55.png

Dostum ramler çok yüksek okuma yazma oranına sahip parçalardır.Dediğin gibi bir şey mümkün olsa bile tam anlamıyla performans alman için yüksek okuma yazma oranına sahip flash bellek alman gerekiyor.Ona vereceğin parayla zaten ram alırsın.Elindeki flash belleği kullanmak istersen oda belki %1-2 lik performansa etkiler.Ama sonuçta flash belleğin uzun süre okuma yazma ya maruz kalacağından ömrünü erken bitirecek.Hemde bir hiç uğruna...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı