GTA 5 Legacy'de geceleri FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

Schwagos

Decipat
Yer
Caliga Hall
RAM
16 GB
Ekran kartı
RX 7700 XT
İşlemci
Ryzen 5 7600
Arkadaşlar GTA 5 legacy oynuyorum. Normalde 144 FPS alıyorum full ayarlarda. Ama gece olunca ışıklandırma gelince FPS aşırı düşüyor. Askeri bölgedeydim ve saati gece yapmak istedim. Dışarı bakayım dedim FPS bir anda 69-60'lara indi ve bütün akıcılık gitti. Yani normal mi böyle eski bir oyunda yeni bir sistemde bu kadar FPS düşüşü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar GTA 5 legacy oynuyorum. Normalde 144 FPS alıyorum full ayarlarda. Ama gece olunca ışıklandırma gelince FPS aşırı düşüyor. Askeri bölgedeydim ve saati gece yapmak istedim. Dışarı bakayım dedim FPS bir anda 69-60'lara indi ve bütün akıcılık gitti. Yani normal mi böyle eski bir oyunda yeni bir sistemde bu kadar FPS düşüşü.
Normal olup olmadığını pek bilmiyorum ancak eski bir oyun diye çok yüksek FPS vermesini beklemeyin. Çok fazla güncel tutuluyor, dünyanın en çok satan ikinci oyunu için gayet normal bu kadar güncel tutulması. Eski versiyonları oynasanız durum istediğiniz gibi olabilir.

Ryzen işlemcili sistemlerde kronik bir sorun. Çözümü yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba, durum aslında sizden kaynaklanmıyor. GTA'nın kronik sorunu bu, geceleri FPS düşüyor. Single player ile onlinede aldığın FPS aynı olmaz. Player sayısı artınca FPS düşer. Ek olarak geceleri fpsnin düşmesi yıllar yıllar önce forumlarda yazıldı, oyunu ilk aldığım zamanlar araştırmıştım bunu. Hatta sadece geceleri FPS artsın diye performansı optimize eden sadece gece belli saatten sonra çalışan mod bile var.

Gerçi güncel değil ama, yazdıklarım yetersiz geldiyse google'da "gta 5 night low fps" falan yazarsanız belli başlıkları kolayca görebilirsiniz. Oyunla alakalı bir durum.

Enhanced'e geçiş yapabilirsiniz. 30 GB kadar yerden tasarruf da edersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı