GTA 5 Neden ücretsiz oldu?

60 küsür TL ile 870 saat oynadım, fazlasıyla da hakkını verdiğimi düşünüyorum. Tüm mesajlarımda açıklamamı yaptım, önce onları okuyun. Şimdi uza, hadi.

Hayır, Steam'i araya yine siz sokmanıza rağmen Epic Games'i eleştirince nedense Steam fanboy kesiliyoruz orayı da anlamadım.

Ben her firma umursar demedim, insanlar çıkıp Epic Games oyuncuları düşünüyor algısıyla başta Steam olmak üzere orayı burayı çamurluyor, karalıyor. Ne kadar doğru? Ceo'su tim bile attığı twittlerden belli oluyor sektöre ne kadar hakim.

Peki tamam, onu da geçtim, son zamanlarda firmalar yeni oyun çıkarınca neden ilk sene sadece Epic Games'te satılıyor? Ne oldu Steam'e, G2A'ya, Gog'a? Buralarda Epic Games'ten katlarca daha fazla satılanacağını bilmesine rağmen neden sadece Epic Games? Söyleyeyim, Epic Games para yağdırıyor, anlaşma yapılıyor. Soruyorum sana, bu diğer şirketlerin önünü kesme girişimi değil midir? Tekellik girişimi değil midir? Neden adam gibi kapışmıyor da milletin önünü kesiyor? Üstüne bedava oyunlar, üstüne indirimler sonra "ah ne kadar oyuncu dostu!" Oluyor. Resmen oyuncu çalarak rekabet ediyor firma, tekellik girişimi değil mi bu?

Bir de yeni oyunları pazarlarınca konunca, seneler önceki, çok bilinmeyen, serinin ilk oyunlarının satış fiyatlarıyla kıyaslanıyor. Tam sayıda verilmiyor he, bilmem kaç kat daha fazla sattı yazılıyor. Sayı ver kardeşim de rezaleti görelim. Mesela verdikleri metro haberi. İlk oyun tabii daha az satacak, grafikler eski, herkes bilmiyordu zamanında, şimdi de oynayan olmaz vs. bilmeyenler de "oha bak ne kadar satmış!" Diye orada burada övünüyor.

Steam veya Epic Games fanboy değilim güzel kardeşim. Steamdekiler Epic Games çok eleştirdiler. Biz Steam eleştirince size bu oluyor. Epic Games ve Steam arasında dağlar kadar fark var. Epic Games beleş yaptı diye Steam alanlar kudurdu iyice. Epic Games bedava yapması oyuna bayağı oyuncu kazandırdı. Şimdi sen uza güzel kardeşim Steam fanboyu. Konu burada kilitlesin fazla tartışmaya değmez.
 
Steam veya Epic Games fanboy değilim güzel kardeşim. Steamdekiler Epic Games çok eleştirdiler. Biz Steam eleştirince size bu oluyor. Epic Games ve Steam arasında dağlar kadar fark var. Epic Games beleş yaptı diye Steam alanlar kudurdu iyice. Epic Games bedava yapması oyuna bayağı oyuncu kazandırdı. Şimdi sen uza güzel kardeşim Steam fanboyu. Konu burada kilitlesin fazla tartışmaya değmez.
Şurada düzgünce tartışıyoruz sana ne oluyor ya? Kudurduğumuz yok değerlendirme yapıyoruz, biz birşeyler söyleyince de hiçbir şey değişmeyecek. Boş yapma hadi, yürü de ense traşını görelim 😄

Yoksa sen de korsan oynayıp Epic games bedava yapınca milletle dalga geçenlerden misin 😂
 
Şurada düzgünce tartışıyoruz sana ne oluyor ya? Kudurduğumuz yok değerlendirme yapıyoruz, biz bir şeyler söyleyince de hiçbir şey değişmeyecek. Boş yapma hadi, yürü de ense traşını görelim 😄

Yoksa sen de korsan oynayıp Epic Games bedava yapınca milletle dalga geçenlerden misin 😂

Onlardan değilim merak etme. Güzel değerlendirme yapıyorsunuz ama fazla abartıyorsunuz. Epic Games güzel hamle yaptı. Garibanı yüzü güzelce güldürdü neyse. Hemde Rockstar fazla oyuncu kazandırdı. Steam yapamayacağı şeyi yaptı.
 
Onlardan değilim merak etme. Güzel değerlendirme yapıyorsunuz ama fazla abartıyorsunuz. Epic Games güzel hamle yaptı. Garibanı yüzü güzelce güldürdü neyse. Hemde Rockstar fazla oyuncu kazandırdı. Steam yapamayacağı şeyi yaptı.
Yahu hala anlamıyorsun. Olay sadece gariban değil. Keşke sadece parası olmayanlar asla ama öyle olmuyor işte.

Önce şunu okuyun:

Ücretsiz oyunlara laf ettiğimi de 1 tane mesajımda dahi göremezsin. Ama çok istiyorsan fikrimi sunabilirim.
Offline oyunların ücretsiz oyunlarına ses çıkarmam. Hatta reklam niteliğinde olur, oynayanlar eleştirirse daha çok oyuncuya erişim sağlanır. Ama online oyunlarda öyle olmuyor işte. Herkes senin benim gibi değil. Trollü var, hilesi var, 1000 saat oynasa da bir şey anlamayanı var. Sen pahalı ve exclusive olan online bir oyunu ücretsiz sunarsan, var olan sadık kitleyi yok edersin neredeyse. Troller dolar topluluğa, 10-15 hesap alıp banlanma korkusu olmayan hileler dolar, boş boş ekrana bakan nooblar kendini geliştirmek istemeyen milletten dilenen nooblar dolar. Herkes hesap alıp alıp satmaya çalışır, piyasa allak bullak olur. Sanıyor musunuz ki o oyunu sadece adam gibi oynayacaklar ama parası olmayanlar alacak? Peki, hayal dünyasında yaşamaya devam o zaman

Ayrıca Epic'in garibanları güldürmek gibi bir amacı olduğunu da sanmıyorum.

Ben burada saçma ve yanlış düşünceleri yıkmaya çalışıyorum. Oyun topluluklarına sonuçlarını tartışıyorum. Bedava oyun dağıtmalarıyla bir derdim yok ama sonuçları her zaman mükemmel olmuyor. İşte ben de Epic'in neden bunları düşün(e)mediğini ve politikalarının ne kadar yanlış olduğunu anlatıyorum.
Burada bir şeyleri anlatmam firmanın 180 derece dönmesini sağlamayacak ama belki bazı insanların düzgün bir açıdan bakmalarını sağlayabilir.
 
Peki tamam, onu da geçtim, son zamanlarda firmalar yeni oyun çıkarınca neden ilk sene sadece Epic Games'te satılıyor? Ne oldu Steam'e, G2A'ya, GOG'a? Buralarda Epic Games'ten katlarca daha fazla satılanacağını bilmesine rağmen neden sadece Epic Games? Söyleyeyim, Epic Games para yağdırıyor, anlaşma yapılıyor. Soruyorum sana, bu diğer şirketlerin önünü kesme girişimi değil midir? Tekellik girişimi değil midir? Neden adam gibi kapışmıyor da milletin önünü kesiyor? Üstüne bedava oyunlar, üstüne indirimler sonra "Ah ne kadar oyuncu dostu!" oluyor. Resmen oyuncu çalarak rekabet ediyor firma, tekellik girişimi değil mi bu?
Epic Games Store'a özel oyun için para ödüyor.Üzerine Store'unda satılan her oyun icin daha az kesindi yapıyor Steam %30 Epic Games %12 şuraya bakarak kimin daha geliştirici dostu olduğunu anlarsın.Emin ol geliştiricilerin işine geliyor. Epic Games de satmak Steam'e göre.Şuan da Epic Steam'in özelliklerine sahip olsa Bütün geliştiriciler Epic'e yönelir sırf şu kesinti yüzünden .

Adamlar bedava oyunlar veriyorlar.Yüksek düzeyde indirim yapıyorlar.Üzerine bütün amatör geliştiriciler için en sağlam oyun motoru olan Unreal Engine'i bedava yayınlıyorlar.Daha kullanıcı dostu olmak için ne yapmaları lazım şirketten hisse mi versinler :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı