GTA 5 Obje Karelenme Sorunu

Oyunun içerisinde Distance Scaling ve Extended Distance Scaling isminde 2 farklı ayar var. Ayarları düşük seviyede oynuyorum dediniz. Büyük bir ihtimal ile uzaktaki objeler bu iki ayarın en düşük seviyede olması yüzünden yüklenmiyor. Karelerin yanına gittiğinizde onlar kayboluyor mu? Yoksa kalıyorlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ilk çıktığında bunlar yaşanıyordu. Fakat bir yamayla çözmüşlerdi. Demek ki hala güncellemeye ihtiyaç var bu sorun için. Güncellemeyi bekleyin.
Güncelleme ile düzeleceğini sanmıyorum çünkü ekran kartım pek iyi değil.

Aynı sorun bende de var. En düşük ayarlarda oynuyorum. Ekran kartını güncelledim. AMD'nin en son GTA 5 için çıkarttığı beta driver yükledim ama düzelmedi. Laptop kullanıyorum. Ayarları yükseltince karelenme sorunu düzeliyor fakat bu seferde tuşları geç algılama sorunu yaşıyorum. Mesela bir arabaya bindiğimde w bir kez basıp çekiyorum ama birkaç saniye basmışım gibi tepki veriyor. Aynı şekilde tüm tuşlar. Biraz ilerledikten sonra düzeliyor. Yavaşlayınca tekrar oluyor. Bu yüzden ayarları en düşükte oynuyorum. Pazar gününden beri sorunu çözmek için denemediğim ayar, yapmadığım şey kalmadı neredeyse ama çözemedim. Yıllardır ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum.

İşte gördüğünüz gibi kare kare gözüküyor. Oyun içinde geceleri böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.

2015-04-21_00002-jpg.64127
Dün akşam aynen yaşadığım sorunu çözdüm. ATI ekran kartı kullanıyorum. Gaming Evolved isimli programıyla GTA 5', optimize et dedim. Ayarları en düşüğe getirdi çözünürlük dahil. Oyuna girdiğimde aynı sorun devam ediyordu. Çözünürlüğü 1280 yapıp DX 10.1 yapınca hem karelenme sorunum hemde tuşların takılma sorunum düzeldi.

Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim ama söylediklerinizin bir faydasını göremedim.

Güncelledim ama sorunum devam ediyor.

Laptop, Toshiba C855 26R.
Sorun belli oldu. Bilgisayarınız laptop ve oyuncu bilgisayarı değil. Ve %90 ihtimalle çok eski bir ekran kartı kullanıyor. Nedeni bu. Ama yakında yama ve ekran kartı güncellemeleriyle çözülecektir.

Benim de Toshiba C855-1LD laptopum var. Ekran kartım AMD Radeon 7610M 1 GB. Aynı sorun bende de vardı(gündüz karelenme). AMD'nin 15.6 beta driverını indirdim ve şu an ayarlarda MSAA'yı off yapmama rağmen karelenme sorunu yok. Gaming Evolved APP'te GTA 5 optimizasyonunu yapamadım ama sorun yok. Bu arada işlemci 3. nesil Intel i5. 8 GB RAM var. Windows 7 SP1 64-bit.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı