Çözüldü GTA 5 Online takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

neblmABim

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050,İ5 11. Nesil,8 GB RAM,1.5TB SSD (Casper Excalibur)
Merhaba yaklaşık 2 haftadır bu sorun ile karşı karşıyayım. Windows 10'du sistemim sonrasında 11'e yükselttim işe yaramadı. Bilgisayarımı sıfırladım yine olmadı. Asıl sorun bunun sadece GTA 5 Online'da olması. Oyuna girdikten yaklaşık 10-15 dakika sonrasında oyun internet anlamında değil gerçekten 10 saniye ara ile 3 saniyelik ekran donması yaşanıyor ve bu bitmiyor. Ne kadar uzun sürerse sürsün 10 saniyeye bir 3 saniyelik ekran donması yaşanıyor. Bunun kaynağı nedir?

(RTX 3050, i5 11. nesil, 8 GB 3200 mt/s RAM,1.5TB SSD)

Çözüm
Merhaba yaklaşık 2 haftadır bu sorun ile karşı karşıyayım. Windows 10'du sistemim sonrasında 11'e yükselttim işe yaramadı. Bilgisayarımı sıfırladım yine olmadı. Asıl sorun bunun sadece GTA 5 Online'da olması. Oyuna girdikten yaklaşık 10-15 dakika sonrasında oyun internet anlamında değil gerçekten 10 saniye ara ile 3 saniyelik ekran donması yaşanıyor ve bu bitmiyor. Ne kadar uzun sürerse sürsün 10 saniyeye bir 3 saniyelik ekran donması yaşanıyor. Bunun kaynağı nedir?

(RTX 3050, i5 11. nesil, 8 GB 3200 mt/s RAM,1.5TB SSD)

GTA 5 Online, minimum 16 GB RAM ile stabil çalışır. 8 GB RAM, özellikle Online modda yetersiz kalabilir.

Bu yüzden sanal belleği (pagefile) artır ve arka plandaki gereksiz uygulamaları kapat.
Başlat'a "gelişmiş sistem ayarları" yaz ve aç gelişmiş sekmesine git → performans > ayarlar gelişmiş sekmesine git → sanal bellek (Virtual Memory) > değiştir "tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet" seçeneğini kaldır özel boyut seç başlangıç boyutu: 16384 MB (16 GB) maksimum boyut: 24576 MB (24 GB) tamam > uygula > bilgisayarı yeniden başlat ve öyle bir dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı