Arkadaşlar selam sistemim R5 5600 RX6600 ASUS B450 MK2 16 GB 3200 MHz RAM.
GTA full ayarlarda oynuyorum 4 gün önce termal macunu değiştirdim. MX-4 ile story modda 130 150 arası FPS alıyordum kenar yumuşatma vs. 8X ve diğer 16X'de. Hepsi ful ayarlarda story modda ekran kartı tam güçte çalışırken hiçbir sıkıntı yok ancak GTA Online geçtiğim zaman 100'ün üstüne çıkmıyordu çok bir bilgim yoktu AMD Ryzen Master programını önerdi arkadaşım, oradan Curve Optimizer oto ve per mode seçtim işlemcim artık Prime95 testinde 1 saatlik sürede Max 74 derece gördü. Optimizer yaptıktan sonra online‘a girdiğimde 70 FPS'in üstüne artık çıkamıyorum aynı zamanda ekran kartı 40 50 watt çekiyor. Ekran kartını kullanım oranı %30'lara kadar düştü sonrasında BIOS‘a girdim ve tüm ayarlarım sıfırlanmıştı RAM MHz vs hepsi sıfırlanmıştı AMD selamünaleyküm. M. De kapalıydı. Bunları düzelteyim derken daha çok FPS düşürdüm şu an işlemcim hala aynı kısıtlı çalışıyor FPS 55 ile 70 arasında gidip geliyor, fena drop yiyorum. BIOS'u sıfırlamam lazım sanırsam ve başka ne tür ayarlar yapmam lazım? Durum çok karışık bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Oyun oynanmayacak dereceye geldi sistemi yeni alınmış gibi yapmak istiyorum.