GTA 5 oynarken FPS düşmesi sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Yusipg

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 1600 12nm soket AM4 işlemci
ASUS Phoenix PH-GTX1650S-O4G GeForce GTX 1650 S
480GB + 1 TB SSD disk
Gigabyte B450M S2H soket AM4 mATX anakart
Adata XPG Gammix D10 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz X2 16 GB RAM
Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ midi-Tower tempered glass Gaming kasa
Arkadaşlar GTA 5'de şu ana kadar 420 saatlik bir oynayışım var. Son zamanlarda oyuna girdikten bir süre sonra FPS düşmesi oluyor. Örneğin 70-80-90 FPS arası alırken bir anda 40-50'ye düşüyor. Oyunu kapatıp tekrar açtığım zaman düzeliyor, bir süre sonra tekrar aynısı oluyor, yani hep yeniden başlatınca düzeliyor. Bu tekrar ediyor. Açıkçası beni çok rahatsız etmiyor çünkü yeniden başlatıyorum ama sizce bunun nedeni ne olabilir? Varsa bir çözümü söyler misiniz?

Ama geceye göre fazla düşmüyor mu?Ayrıca gece de düşüyor gündüzde. Fark etmiyor.

Son düzenleme:
Oyunun gece olan bölümünün sorunlu olduğunu düşünmüyorum. Gece FPS değerlerinin düşme sebebi şehir ışıkları , yansımalar ve gölgelerin çok daha ekran kartına yük bindirmesinden kaynaklı.

%100 FPS düşüşünün açıklaması bu olamaz oyun kesinlikle sorunlu. Hangi oyunda akşam olunca FPS 80'den 40'a düşüyor? GPU kullanımının dibe vurduğundan hiç bahsetmedim bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…