GTA 5 Pikselleşme Sorunu

RIPSHOT

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Ben GTA 5 oynarken canımı sıkan bir durum oluyor. Atacağım resimlerde görüldüğü gibi araçla ilerlerken direkler, ağaçlar piksel piksel oluyor. Çoğu durumda duvarlar falan da pikselleşiyor.
Resimler:

20180505174822_1.jpg
20180505174813_1.jpg
20180505174942_1.jpg
20180505174952_1.jpg

Oyundaki grafik ayarlarım da bunlar:
20180505174836_1.jpg
20180505174842_1.jpg

Çözümü nedir arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba birde Nvidia TXAA ayarını açsam olur mu?
Sadece extended distance scaling ayarı yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. TXAA, FXAA ile ilgili bir şey idi.

Dediğiniz ayar ile Nvidia TXAA ayarını aktifleştirdim ve sorun çözüldü. Teşekkürler herkese.
Evet öyle oluyordu ama sorun çözüldü teşekkürler.
Rica ederim.

Ama ne olur ne olmaz sizin başka önerdiğiniz bir ayar falan var mıdır?
Hocam başka bir seçenek yok. FPS fazla düşerse tamamen fullemek yerine ortalara getirmeyi deneyebilirsin. Pek fark yaratmaz.

Sadece extended distance scaling ayarı yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. TXAA, FXAA ile ilgili bir şey idi.

Rica ederim.

Hocam başka bir seçenek yok. FPS fazla düşerse tamamen fullemek yerine ortalara getirmeyi deneyebilirsin. Pek fark yaratmaz.
Evet hocam bir anda 90'dan 65'e düştü. Benim monitör sıkıntılı olduğu için 60 FPS olduğunda oyun sanki 20 FPS gibi oluyor ve tadı çıkmıyor. Sen öyle diyorsan ben biraz ortalara yaklaştıracağım ayarı.

Çimenlerde de aynı piksel piksel olma durumu var mı?
Grass quality normal hale getirirseniz çimenler kapanır, FPS artar ve sorununuz çözülür. Size kalmış.

Çimenlerde de aynı piksel piksel olma durumu var mı?
Grass quality normal hale getirirseniz çimenler kapanır, FPS artar ve sorununuz çözülür. Size kalmış.
Yok hocam tam hatırlamıyorum ama genellikle uzaktaki objeler , çimenler ve karakterlerin saçları nokta nokta olduğu zaman sorunu çözen bir ayar vardı. Ona göre bir çözüm yolu söyleyecektim.

Yok hocam tam hatırlamıyorum ama genellikle uzaktaki objeler , çimenler ve karakterlerin saçları nokta nokta olduğu zaman sorunu çözen bir ayar vardı. Ona göre bir çözüm yolu söyleyecektim.
Distance scaling ayarı. Onu söyledim zaten. :D

Yok hocam distane scaling değildi bahsettiğim. Eve gidince bakarım daha farklı bir şeydi.
Distance scaling ayarı. Onu söyledim zaten. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı