GTA 5 Sağ Altta Karıncalanma Sorunu

• Konuyu başlatan strike
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 3.398
S

strike

Ziyaretçi
GTA5 2015-04-14 20-08-32-46.png
Beyler toplanın artık şu sorunu çözelim. Forumda bi kişi paylaşmış çözümünü çalışıyor fakat ben ekran kartına overclock yaptığım için AMD Cataly Center'a girdiğim zaman overclock otomatik olarak geri çekiliyor. https://www.technopat.net/sosyal/konu/Çözüm-gta-v-karıncalanma-sorunu.215994/

İşlemi yapıyorum oyunu açıyorum sorun çözülüyor fakat overclock geri çekilmiş oluyor ve performans düşüyor ve sonra tekrar overclock ediyorum yine aynı sorun ile karşılaşıyorum. Post-FX ya da MSAA ayarını kapatınca da düzeliyor fakat MSAA ayarını kapatınca grafik kalitesi inanılmaz derecede düşüyor. Post-FX ayarını düşürdüğümde İşlemci kullanımı %100 , Ekran kartı kullanımı %60 oluyor.

Yani hiçbir türlü bu sorundan kurtulamıyorum overclocku geri çeksem 6-7 FPS düşüş oluyor ve ben zaten 30 FPS de oynuyorum 23-24'e düşünce çok rahatsız edici kasmalar başlıyor.
Grafik ayarlarını düşürsem şu anda grafiklerden çok memnunum en ufak bir ayarı daha değiştirmeden şu sorunu çözmek istiyorum hadi arkadaşlar bi el atın şu konuya lütfen. @Recep Baltaş @Ali Güngör

Bu sorunu bende yaşadım, hiç aldırmadım doğrusu çok büyütüyorsun bence :) Sadece MSAA ayarı açıkken oluyor öyle, FX'i açık tutabilirsin.
MSAA sadece keskin kenarları yumuşatıyor ama bunu yaparken'de ekran kartının adeta azını yüzünü kırıyor. Sana önerim MSAA ayarını kapat OC'nu yap o şekilde kullan hem daha iyi performans alırsın, bir süre oynadıktan sonra gözün alışır.

Şu anda FPS 30'a sabit eğer MSAA'yı kapatırsam anlık çarpmalarda fps 30'un altına düşecek ve MSAA çok güzel görünüyor lütfen biraz araştıralım şu sorunu çözmeyi.

Vatan bilgisayara verdim entegre değiştirme yetkileri varmış bu yüzden 5 gün sürdü hatta cuma verdim araya hafta sonu girdi çarşamba gittim aldım. Karar yinede sizin tabiki :)
Ekran kartı şu anda OC'lu. Acaba garantisi zarar görmüşmüdür? Bide Vatan Computer'e verirsem OC'yi geri çekerlermi?

Anlaşılan yazılımsal bir sorun değil :)
Yazılımsal olmasa POST-FX ayarını kapattığımızda karıncalanma sorunu çözülmüş olmazdı bence.

Fabrika çıkışlı Overclock model ise overclock bozulmuyor ancak siz overclcok yaptıysanız tabiki bozulur. Zaten fabrika çıkışlı overclock model değilse her bilgisayar açılışındada yeniden overclock etmeniz gerekiyor. Ben bios dan müdahale ettim programsız overclock kullanıyorum derseniz o garanti kapsamı dışında bırakabilir kartı.

strike, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı