GTA 5 uçuk RAM kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10
Selamlar öncelikle RAM'in yetersiz arkada program çalıştırma gibi şeyler yazacak arkadaşlar hiç yazmasın bununla alakası bile yok.
Öncelikle GTA 5'de araba yarışı görevinde RAM kullanımı %65'lerde falan oluyor ve GTA sadece 2 GB RAM yiyor burada sorun yok. Map ilerledikçe RAM kullanımı çok fazla artıyor bunun bir sınırı yok oyun tamamen donana kadar artıyor.
Buyurun bu da videosu bunun nedenini gerçekten anlamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem>
4 + 4 GB 2400MHz DDR4 SO-DIMM RAM
i5 8250U
UHD 620

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneicisinden önceliği düşürebilirsin veya dcc(Delta color compression) bunu anakartın asussa AMD OverDrive kullanarak açabilirsin RAM'lerin destekliyorsa sıkıntısız çalışır desteklemiyorsa PC donar restart açınca düzelir tabii ki ve anakartınızın ayarlarından Smart Access Memory'i açailirsinz veya herhangi yaazlım kullanarak RAM kısıtlayabilirsiniz örnek proccess lasso size nasıl yapacağınızı söylerim.

Hocam oyun 4500mb ram kullanmış yani 3500mb arka plan tüketimi var, her zaman ram tüketimi aynı kalmaz kullanımın artıp azalması normal. 8gb ram yetmez ancak hafif takılmalar ile idare eder 3 sene 8gb ram ile oynadım oradan biliyorum.

Başka konulara da göz atın belki sorununuzu çözer.

Hocam sorun hafif takılma olsa tamam deyip idare ederim de bir zamandan sonra oyun donuyor . Sanırım 8 GB RAM gerçekten yetersizmiş.
Ayrıca 3.5 GB arka plan tüketimi yok 1.1 GB civarı ekran kartına ayrılan RAM var 1.9 GB ise Microsoft abimize telemetri göndermekle meşgul.

Ekran kartının da 8gb içinden kullanıldığını unutmuşum kusura bakma, internette low end pc modlarını incelemeni tavsiye ederim.

Ekran kartının da 8gb içinden kullanıldığını unutmuşum kusura bakma, internette low end pc modlarını gezmeni tavsiye ederim.
Hocam sorun ekran kartımın veya işlemcimin olsa modu kurar geçerim ama sorun mapin yükseltmesinden kaynaklı sanırsam. Çünkü en başta mapde gezmeye başlamamışken hiç drop yemiyordum ve oyun baya akıcıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…