GTA 5 vs RDR2

Hangisini tercih edersiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    167
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Siz bu 2 oyundan hangisini tercih edersiniz?

Online'ı çok iyi olduğu için GTA 5 diyeceğim ama bu RDR 2 kötü demek olmuyor. İki tane devrim yaratan oyunu karşılaştırıyoruz. Single olarak RDR 2 daha çok sarar ama Online da GTA 5'ten yanayım.

GTA V'in hikayesini biraz zayıf bulsam da 3000 saat at sürmekten iyiydi.
Açık dünyanın problemlerinden birisi mi desem bilmiyorum. Belki Rockstar'ın bu oyundaki görevlerinin tekdüze olmasından ya da oynayış mekaniklerinden insanlara at sürmek sıkıcı geliyor.

Açık dünyanın problemlerinden birisi mi desem bilmiyorum. Belki Rockstar'ın bu oyundaki görevlerinin tekdüze olmasından ya da oynayış mekaniklerinden insanlara at sürmek sıkıcı geliyor.

İlk başlarda hem çevreyi keşfetmek hem de manzaranın tadını çıkarmak için iyiydi ama her görevde haritada oradan oraya at sürmek baymıştı beni. Yollara koydukları rastgele minik sürprizler de biraz klişeydi. Diğer açık dünya ve at sürme oyunlarındaki fast travel oyuncuya rahatlık sağlıyordu.

RDR2'de dur bir hikayeye kendimi kaptırayım hızlı hızlı aktırayım diyorsun hop 15 dakika at sür, yolda beyaz nokta çıksın "acaba güzel bir şey mi kaçıracağım" diye oraya yönel bir 15 dakika da oradan gitsin hop hikayedeki o immersion kopuyor. Ufak bir yama ile kolay fast travel ekleseler daha bir rahat olurdu.

İlk başlarda hem çevreyi keşfetmek hem de manzaranın tadını çıkarmak için iyiydi ama her görevde haritada oradan oraya at sürmek baymıştı beni. Yollara koydukları rastgele minik sürprizler de biraz klişeydi. Diğer açık dünya ve at sürme oyunlarındaki fast travel oyuncuya rahatlık sağlıyordu.

RDR2'de dur bir hikayeye kendimi kaptırayım hızlı hızlı aktırayım diyorsun hop 15 dakika at sür, yolda beyaz nokta çıksın "acaba güzel bir şey mi kaçıracağım" diye oraya yönel bir 15 dakika da oradan gitsin hop hikayedeki o immersion kopuyor. Ufak bir yama ile kolay fast travel ekleseler daha bir rahat olurdu.
Zamanında param yetmediği için hikaye modunu alamamıştım, 80 ₺'ye Online'ı aldım, yaklaşık 2 aylık deneyimimi aktarayım. Dediğiniz gibi ilk başlarda manzaranın tadını çıkarmak güzel olsa da belli bir süreden sonra bazen sıkabiliyor orası doğru ama bana nedense gerek ambiyans sesleri olsun, gerek atmosfer olsun at koştururken sıkıldığımı hatırlamıyorum. Tabi atla koştura koştura atın repliklerini bile ezberledim 🙂. İlk başlarda oyunun kayıt sistemi olmadığından dolayı her seferinde farklı yerden başlamak beni biraz yordu (eşyalarımın durumunu merak ettiğimden dolayı sürekli gir çık yapıyordum) ama sonradan ana menü üzerinden kamp seçeneğine tıklayınca kampımı belli bir lokasyonda bulabildim. (İlk başlarda ana menü üzerinde bölge seçme kısmında New Austin'i seçince oralarda doğuyordum) Hikaye kısmı kısa olsa da güzel sayılırdı, biraz geçiştirilmiş bir hava sunsa da. İşin kötü yanı hikaye görevleri bittikten sonra yapacak pek bir şey kalmaması anladığım kadarıyla çünkü Stranger görevleri ve mesleklerden başka yapacak bir şey yok gibi olduğunu anladım. Evet bu birçok kişiye sıkıcı gelse de işte, bilemiyorum bu oyunun dünyası bana hiç sıkıcı gelmedi. Hikaye modunun tek sıkıntısı sınırlı bir oynayış sunarken (neticede hikayeye göre ilerlemek zorunda olduğumuz için) Online'da sınırsız bir oynayış süresi var. Tabi içerik olarak hikaye modu daha iyi. Ve tabi herkesin dediği gibi bu oyunun atmosferine alıştıktan sonra diğer oyunların çok anlamı olmuyor, bir başka bu oyun 😄. Hocam bu arada bu aralar Dying Light 2'ye bakıyordum sizce Red Dead Online gibi sarar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı