GTA 5'e rakip oyun nasıl yapılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, GTA 5'e rakip oyun nasıl yapmak istiyorum. İmkansız diye bir şey yoktur. Ben de yapacağım. Nasıl yapılır?
Çok para lazım hocam, çok. AAA oyun yapılır Türkiye'de ama çok para lazım.

Merhaba, GTA 5'e rakip oyun nasıl yapmak istiyorum. İmkansız diye bir şey yoktur. Ben de yapacağım. Nasıl yapılır?

1000+ tam zamanlı çalışanın varsa ve geliştirme sürecine gidecek 4 yıl ve daha fazla zamanın varsa tabii imkansız diye bir şey yoktur. Biz sana güveniyoruz sakın pes etme!

Hangi araçları kullanmam lazım? Hangi oyun motoru gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, hiçbir şey imkansız değildir fakat burada sormak işi daha da imkansızlaştırıyor.

Yazılım öğren gerekli programları öğren.
Sana bir şeyler katacağına inanıyorsan üniversitesine de git.
GTA 5'e rakip demeyelim de GTA 5'e benzer diyelim, Rockstar gibi köklü bir firmanın milyon satan oyununu tabii ki de öyle oturduğun yerden yapamazsın.
Kim bilir belki yeteneklisindir? Oyun yapan firmalar da çalışırsın, belki yurt dışına çıkar oralarda ki firmalarda çalışırsın.
Belki kendi şirketini ekibini kurarsın...
Meraklıysan bu tür işlere, peşinden git.

GTA5 Gibi olmayacak zaten.
Arkadaşım, tek başına bir GTA 5 yapma fikrin pek gerçekçi durmuyor, açıkçası şaka yaptığını düşünüyorum; zira bırak seni, Unreal Engine 5 ile 20 yılını devirmiş bir profesyonel bile bunu tek başına başaramaz, çünkü GTA 5 gibi devasa bir proje ancak yüzlerce kişilik ekiplerin altından kalkabileceği bir iştir ve bugün bile büyük oyun stüdyoları açık dünya konusunda Rockstar Games ile rekabet etmekte zorlanıyor. Senin tek başına, belki bolca hazır model (asset) kullanarak yapabileceğin en fazla şey, GTA 5'in basit mobil taklitlerinden biri olabilir. Varsayalım ki her şeyi sıfırdan yapmaya karar verdin; bunun için Unreal Engine 5'i su gibi bilmen, yapay zeka ve oyun mekanikleri için kodlamayı tamamen yutmuş olman, karakterlerden çevreye kadar her şey için birden fazla 3D modelleme programına ileri düzeyde hakim olman gerekir. Bunların hepsini bilsen bile oyunu 20 yılda anca bitirirsin o zamana kadar teknoloji değişmiş senin oyununda antika olmuş olur. Sana tavsiyem, özellikle eğer gençsen, hedeflerini daha makul bir seviyeye çekmen; örneğin Unity öğrenip basit, one tap mobil oyunlarla başlayarak adım adım ilerleyebilirsin. Zamanla tecrübe kazanıp 20'li yaşlarında bir oyun şirketinde işe girebilir, yıllar sonra eğer gerekli finansmanı bulabilirsen (ki Türkiye'de AAA seviyesinde oyunlara yatırım yapacak vizyoner bulmak zordur, çoğu yatırımcı mobil oyunlardan hızlı kâr bekle) belki o zaman bile ancak 20 kişilik bir ekiple birkaç yıl içinde, GTA 5'e rakip olamayacak ama AA kalitesinde sayılabilecek bir oyun geliştirebilirsin

Ben parametrik ve realistik bir koltuk için 1 hafta uğraşıyorum. Bu öyle kolay değil, oyun yapmak ticari bir iştir oyun yapmak oyun oynamaya benzemez ve tamamen problem çözmek üzerine kurulu dünyanın en zor sektörlerinden biridir.

İmkansız diye bir şey yoktur. İnsan isterse her şeyi yapabilir.

GTA 5 Gibi olmayacak zaten.

100 kişilik ekibin ve 1 milyon TL yoksa direkt imkansız.

Ha bir de iyi bir açık dünya yapabilmek için bence minimum 3 yıl oyun sektörde çalışmış olman gerek. Bu iş böyle şak diye yapılacak bir iş değil. Gerçekçi hedefler koy, hayalperest olmak emin ol seni heves ettiğin her şeyden uzaklaştırır.

Konu troll bence efpiyes yazmış lan. Atak geçiriyordum az kalsın. :D.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı