GTA 5'e rakip oyun nasıl yapılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günde kaç saat kullanıyorsunuz? Bu kadar ayrıntılı bilginiz var da ondan sordum. Kimseye açık olmayan oyun motorunu bu kadar net bir şekilde biliyorsanız kıdemli üyelerindensiniz sanırım?
Bizim bu türklerin ünlü sözü:
Yazılımcı değilim dostum. Adamların kullandığı motorların ismini verdim. Niye türettin bunu bu kadar :)

• Hahaha
İfadeler: AKR
Yazılımcı değilim dostum. Adamların kullandığı motorların ismini verdim. Niye türettin bunu bu kadar :)

Adamların kullandığı motoru herkes biliyor ancak kullandığı motor hakkında bilgileri kimse bilmiyorken nasıl:

Piyasanın en iyi fizik ve oyun motorlarından birini kullanan bir oyun için fazla iddialı cümleler olmamış mı?

Bu cümleyi kurabildiğinizi merak ettim.

Merhaba, GTA 5'e rakip oyun nasıl yapmak istiyorum. İmkansız diye bir şey yoktur. Ben de yapacağım. Nasıl yapılır?

Kral tek basınaysa zor GTA'yı yapan koskoca şirket binlerce çalışan var ayrıca ilk basta mod yapılmaya müsait oyunlarda mod yap ardından oyun yapmanı yeğlerim kodlamada YouTube'da var eğer bilmiyorsan izle.

Tavsiye.
Sevdiğin bir oyunun dosyalarını karıştır sonra kopyala o kopyada bir şeyler dene öyle öyle gelişirsin umarım.

Adamların kullandığı motoru herkes biliyor ancak kullandığı motor hakkında bilgileri kimse bilmiyorken nasıl:

bu cümleyi kurabildiğinizi merak ettim.
Motor hakkında bilgi vermedim sadece iyi olduklarını söyledim.
GTA IV, V, RDR2, MP3 gibi oyunların diğer oyunlara göre fizik açısından daha iyi hissettirdiğini söylüyorum.

Sen demişsin ki bu oyunun mükemmel fizikleri yok. Bende sana bu oyunun işlenmesi en zor, en detaylı fizik motorlarından biri ile yapıldığını söyledim.
Ki bu motorun ne kadar iyi olduğunu söyleyen bir çok üye ve sosyal medyada kişi var. Bunu söylemek için yazılımcı olmaya gerek yok. Oynayınca görüyoruz. Konuyu oradan buraya nasıl getirdin reis.

Motor hakkında bilgi vermedim sadece iyi olduklarını söyledim.
GTA IV, V, RDR2, MP3 gibi oyunların diğer oyunlara göre fizik açısından daha iyi hissettirdiğini söylüyorum.

Sen demişsin ki bu oyunun mükemmel fizikleri yok. Bende sana bu oyunun işlenmesi en zor, en detaylı fizik motorlarından biri ile yapıldığını söyledim.
Ki bu motorun ne kadar iyi olduğunu söyleyen bir çok üye ve sosyal medyada kişi var. Bunu söylemek için yazılımcı olmaya gerek yok. Oynayınca görüyoruz. Konuyu oradan buraya nasıl getirdin reis.
Ben mükemmel fiziği yok demedim yine yanlış anlamışsınız.
1 - "Oha bu oyun fizik mühendisleriyle yapılmış" denecek kadar güzel bir fiziği yok oyunun. (Daha motor, araba ve bisikletle uçma bugunu bile düzeltmediler.) Ayrıca bunu her motor orta seviyeye kadar kendisi ayarlıyor.
Burdaki sözümü tekrar okumanızı öneririm.
Bahsettiğiniz özelliklerin hepsi motorla nerdeyse hiç ilgisi yok.
Daha iyi grafik != daha iyi motor
X motoruyla yapılan oyunun fiziği, Y motoruyla yapılan oyunun fiziğinden daha iyi.
Bu demek olmuyor ki X motorunun fiziği > Y motorunun fiziği. Bunu anlamak ne kadar zor olabilir?

İmkansız diye bir şey yoktur tabii ama bu da belirli bir sınırlama içinde misal GTA 5 yapmak için minyon dolar bütçe ekstra olarak çalışan tasarımclar, yazılımcılar vs birçok dalda çalışanı var. Hani GTA Vice City desen eyvallah hazır setler alır biraz kodlar hazırlarsın bir şeyleri ve onu zamanla üstüne bir şeyler ekleyerek geliştirirsin. Ama birdenbire GTA 5 yapmak kusura bakma ama kat 1'e çıkmadan 10 kata çıkmak gibi bir şey.

Arkadaşlar bir sürü kişi mesaj yazmış %95'i dalga geçmiş.
Oyunu yaparken illaki ekip ve milyon dolarlar mı lazım sadece basit benzeyen ve GTA 5 kadar etrafa ismini duyurmuş oyun yapacağım.
Hazır assetler kullanacağım Lua kodlama dili ve C# biliyorum Blender'den referansla modelleme yaparım modellerin yarısınıda internetten alırım. Komik bir şey yok konumda bence.

Arkadaşlar bir sürü kişi mesaj yazmış %95'i dalga geçmiş.
Oyunu yaparken illaki ekip ve milyon dolarlar mı lazım sadece basit benzeyen ve GTA 5 kadar etrafa ismini duyurmuş oyun yapacağım.
Hazır assetler kullanacağım Lua kodlama dili ve C# biliyorum Blender'den referansla modelleme yaparım modellerin yarısınıda internetten alırım. Komik bir şey yok konumda bence.

Basit bir oyun yaparsın ama GTA 5'e rakip olacağını hiç sanmıyorum anca böyle bağımsız çok iyi bir fikir bulursun olabilir ve oyunu herkesin bilmesi için çok iyi bir pazarlama lazım ve bu pazarlama işine oyun şirketleri milyon dolarlar harcıyorlar. Oyun yapmak belki kolay gözükebilir ama basit bir oyun yapmak bile bazen çok zor olabiliyor mesela bir satranç oyunu yapsan bile zorlanırsın işin içinden çıkamazsın yani düşün satranç oyunu bile zorsa GTA 5 rakibi oyun yapmak ne kadar zordur. Onun modelini yapacaksın, satırlarca kodunu yazacaksın, kullanıcı arayüzünü yapacaksın, optimizasyonunu yapacaksın(ki böyle bir oyunun optimizasyonunu yapmak çok zor olur.), yapay zekasını yapacaksın, harita tasarımını yapacaksın, hikayesini yazıcaksın, pazarlamasını yapacaksın bu liste uzarda uzar. Ben de senin gibi C# dilini biliyorum Blender, Unity'i biliyorum ben de senin gibi hedeflerimi çok yüksek tuttum ve başaramayınca ise bu beni bayağı üzdü. Sen de bu durumu yaşamamak için bence hedeflerini basit tut, sınırlarını bil, yavaş yavaş yükselt hedeflerini.

Son düzenleme:
Abisi daha 2. fragman yok sen ne çıkmasından bahsediyorsun? Doğru düzgün reklam bile yok GTA 6 bu sene çıkacak olsa Rockstar evinin karşısına bile billboard asmıştı çoktan.

Oyunun çıkması için illaki 2. fragmanın mi duyurulması gerek? Belki oyunu 2025 Aralık'ta çıkaracak ama fragmanı Kasım'da veya oyun çıkışından 15 gün önce launch trailer ile yayımlamak istiyorlar, nereden bilebilirsin? Bir oyunun bu sene çıkmayacağını belirlemek için illaki 8 ay önce fragman mı gelmesi lazım? Tabii ki de yüzde yüz bu sene çıkacak diye bir şey demiyoruz ama hiç çıkmayacak da demiyoruz.

Piyasanın en iyi fizik ve oyun motorlarından birini kullanan bir oyun için fazla iddialı cümleler olmamış mı?

En iyi fizik ve oyun motoru derken? GTA 5 euphoria kullanmıyor ki en iyi fiziğe sahip olsun? Ve GTA 5'te kullanılan oyun motoru ise ID tech 5 motorundan türetilerek yapılmış bir oyun motoru ve rage 9'a kıyasla çok daha düşük bir seviyede oyun motorundan geniş kütüphanelere göre. Sonuçta 2015'te çıkan bir oyun ve rage 9 kullanmıyor ve euphoria da kullanmıyor.
GTA 5 yapımında oyun için beklentiyi düşük tuttu Rockstar ve euphoria fizik motorunu kullanmadı ama oyunun bu kadar fazla tutacağını bilseler kullanırlardı. Euphoria en son GTA4'te kullanıldı.

Ne boş bir adamsın oyunun çıkması için illaki 2. fragmanın mi duyurulması gerek beyin yapın nasıl bir işleyişi var merak ediyorum şirketin CEO'su gibi tavırların yok mu tam bir komedi adamlar belki oyunu 2025 Aralık ta çıkaracak ama fragmanı Kasım da veya oyun çıkışından 15 gün önce launch trailer ile yayımlamak istiyorlar nereden bilebilirsin? Bir oyunun bu sene çıkmayacağını belirlemek için illaki 8 ay önce fragman mı gelmesi lazım? Tabii kide yüzde yüz bu sene çıkacak diye bir şey demiyoruz ama hiç çıkmayacak ta demiyoruz tövbe haşa sen Allah misin bunu bileceksin kardeşim?

En iyi fizik ve oyun motoru derken? GTA 5 euphoria kullanmıyor ki en iyi fiziğe sahip olsun? Ve GTA 5 de kullanılan oyun motoru ise ID tech 5 motorundan türetilerek yapılmış bir oyun motoru ve rage 9'a kıyasla çok daha düşük bir seviyede oyun motorundan geniş kütüphanelere göre sonuçta 2015 de çıkan bir oyun ve rage 9 kullanmıyor ve euphoria da kullanmıyor.

GTA 5 yapımında oyun için beklentiyi düşük tuttu Rockstar ve euphoria fizik motorunu kullanmadı ama oyunun bu kadar fazla tutacağını bilseler kullanırlardı euphoria en son GTA4'te kullanıldı.

Ekstra bir şey söyleyeyim yanlış anlaşılmasın diye, GTA 5 rage oyun motorunun ilk sürümünü kullanıyor yani GTA4 de ilk sürümü kullanıyordu ancak GTA4'te euphoria fizik motoru da vardı amma velakin rage motorunun son sürümü 9.0.0 sürü müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı