GTA 5'te düşük HD 7870 XT kullanımı

Cann Demir

Centipat
Katılım
22 Nisan 2021
Mesajlar
64
Yer
SAMSUN
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Teknisyen
Anakart: Gigabyte B450 S2H V2.
Ekran kartı: AMD HD 7870 XT.
İşlemci: R5 1600 AF.
8 GB RAM.
650 Watt PSU s+

Ekran Alıntısı.PNG
 
Ayrıca kart çok ısınırsa eğer bu gibi MHz kısmalara gider ki anladığım kadarıyla sizde böyle bir durum söz konusu değil, kartın soğutması aktif ve soğutucu blok GPU üzerinde temaslı halde ise aşırı ısınma göstermemesi gerekiyor kartın.
 
Hocam kartınız ısınıyor gibi gözüküyor, kaç Dk'da ya da saniye de 70 dereceleri gördünüz, testi uzun tutun. Isıyı ve kartın GPU MHz değerini takip edin 925'ten aşağıya düşürürse ısındığı için çip MHz kesiyordur.
 
MSI Afterburner üzerinden Unified GPU Usage Monitoring seçeneğini aktif hale getirmeyi deneyebilir misiniz? Bu GPU kullanım dalgalanmalarının çoğu YT üzerindeki bazı benchmark testlerinde de rastgeldiğim üzere, AMD kartlarda çok sık oluyor. (%100'den %1-2 gibi değerlere düşmesi vb gibi). Zaten bu esnada da fark ettiğiniz üzere ciddi FPS kayıpları vs yaşamıyorsunuzdur eminim.

Ek olarak oyundan atma problemi yaşıyorsanız; ani VRAM/çip ısınması veya voltaj regülatörlerinde dalgalanma bahsettiğiniz kapanmayı tetiklemiş olabilir. Bilemiyorum, o Furmark testini en az 5 dk açık tutup bir de öyle bakın yine atma durumu vs olacak mı diye.
 

Geri
Yukarı