GTA 5'te MSAA açınca FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

Fazlı Cankurt

Hectopat
RAM
8 GB
Ekran kartı
GTX 1650 4 GB
İşlemci
İ5 10300H
GTA 5'te önceden MSAA ayarı kapalı oynuyordum ve tırtıklı kenarları hiç fark etmiyordum, sonradan tırtıklı oldu MSAA'yı 2X getirince biraz düzeliyor ama çimlik alanlara gidince FPS düşüyor. Normalde 50 -60 FPS şimdi 40-45 FPS alıyorum performansı ve kaliteyi artırmak için daha ne yapmam lazım (GTA 5 ayarlardan ve NVIDIA denetim masasından)?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 5'te önceden MSAA ayarı kapalı oynuyordum ve tırtıklı kenarları hiç fark etmiyordum, sonradan tırtıklı oldu MSAA'yı 2X getirince biraz düzeliyor ama çimlik alanlara gidince FPS düşüyor. Normalde 50 -60 FPS şimdi 40-45 FPS alıyorum performansı ve kaliteyi artırmak için daha ne yapmam lazım (GTA 5 ayarlardan ve NVIDIA denetim masasından)?

MSAA yeni ekran kartlarında sorunsuz çalışıyor (RTX ve benzeri)

Advanced settings'i kıs bazı ayarları very high'dan high yap. Işıklandırmaları ve gölgeleri high yapabilirsin. Story modda 60+ üstü alman lazım, yok online modu oynuyorum diyorsan online mod'un optimizasyon sorunu var. Genellikle çoğu kişi 40-50 fps alıyor.

Ayarlarda çim kalitesi gibi bir ayar vardı onu düşür.

Normal hocam bu arada. Düzeltme yapıyor ekran kartı, yük biniyor. Çimli alanlarda çok fazla detay olduğu için zorlanıyor iyice. Ekran kartının denetim masasından gidip ayar yaparsanız, uygulamanın ayarlarından vazgeçip, denetim masasından ayar yapmış olursunuz. Yine kapatmış olursunuz diyim yani. Pek bir işe yaramaz. Kaderinize razı olmanız lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı