GTA 5'te şehre bakınca FPS çok fazla düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM DDR4 3600MHz
Ekran kartı
RX 6700 10GB
Anakart
GIGABYTE B450M K
İşlemci
Ryzen 5 5600
RX 6700 ve Ryzen 5 5600 sisteme sahibim, ekstra olarak sistemde 16GB RAM bulunuyor. NaturalVision Remastered grafik modu var. FXAA ve MSAA kapalı olmasına rağmen hala şehre bakınca bir tepeden, FPS inanılmaz düşüyor. Sanki binaları da ekstra sistemime yük ediyormuşum gibi. Nasıl çözeceğim ben bu sorunu? Grafik modunu kaldırma önerisi bence biraz saçma olur çünkü sistem gerçekten grafik modu için yeterli.

Frame Scaling kapalıyken GPU kullanımı %60 34 arasında takılıyordu ve 68 70 FPS alıyordum uzağa bakarken, şimdi 2.00 yaptım. GPU kullanımı %99 80 arasında geziyor ama yine de uzağa bakarken 70 FPS alıyorum.

Advanced Graphic tarafında da her şey kapalı.

Ekran kartı derdim ama iyi ve ayarlama yapmışınız, driverınizı güncelleyin, olmazsa donanımsal bir şey olabilir, bilgisayarın icini temizlemenizi öneririm.

RX 6700 ve Ryzen 5 5600 sisteme sahibim, ekstra olarak sistemde 16 GB RAM bulunuyor. Naturalvision Remastered grafik modu var. FXAA ve MSAA kapalı olmasına rağmen hala şehre bakınca bir tepeden, FPS inanılmaz düşüyor. Sanki binaları da ekstra sistemime yük ediyormuşum gibi. Nasıl çözeceğim ben bu sorunu? Grafik modunu kaldırma önerisi bence biraz saçma olur çünkü sistem gerçekten grafik modu için yeterli.

Frame scaling kapalıyken GPU kullanımı %60 34 arasında takılıyordu ve 68 70 FPS alıyordum uzağa bakarken, şimdi 2.00 yaptım. GPU kullanımı %99 80 arasında geziyor ama yine de uzağa bakarken 70 FPS alıyorum.

Advanced graphic tarafında da her şey kapalı.

Tüm grafikleri en yükseğe çeksene bir. Bende de aynı sorun olmuştu eski bilgisayarımda en yükseğe çekince düzelmişti kasılma.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 10100F ve GTX 1650 sistem kullanırken daha yüksek FPS alıyordum şimdikinden. Çözüm bulamadım, muhtemelen de yok. Şehre doğru bakınca CPU ve GPU'nun kullanım değerleri, tükettiği güç vb. her şey azalıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tebrikler artık sizde bir GTA 5 mağdurusunuz. Geçici çözüm için su kalitesini normal yap.
Yapacağım. Rage MP sunucusundayım ve gerçekten gece vakitleri FPS bu kadar düşüyor. Sabah bir giriyorum her şey çok iyi FPS üç haneli ama geceleri durum içler açısı. Attığınız konudaki video tam benim sorunla aynı, teşekkürler.
Ekran kartı derdim ama iyi ve ayarlama yapmışınız, driverınizı güncelleyin, olmazsa donanımsal bir şey olabilir, bilgisayarın icini temizlemenizi öneririm.
Sistem daha üç aylık.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 10100F ve GTX 1650 sistem kullanırken daha yüksek FPS alıyordum şimdikinden. Çözüm bulamadım, muhtemelen de yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm yok zaten oyun AMD işlemcileri sevmiyor temelinde var olan bir çürük. Zamanında çok uğraştık 2018'den beri ama çare GTA 6'yı beklemek.

Oyun saati ile 19:00 ila 06:00 arasında yani gece ışıkları açıkken olur ışıklar söndü mü sorun geçer.

Çözüm yok zaten oyun AMD işlemcileri sevmiyor temelinde var olan bir çürük. Zamanında çok uğraştık 2018'den beri ama çare GTA 6'yı beklemek.

Oyun saati ile 19:00 ila 06:00 arasında yani gece ışıkları açıkken olur bu ışıklar söndü mü sorun geçer.
Ne yapsak ışık seviyelerini falan mı azaltsak :D Var mıdır config dosyasında böyle ayar?

Ya buna alışın ya da oynamayı bırakın ben ikinciyi tercih ettim.
Water Quality'i normale çektim fakat hiçbir faydası olmadı. Zaten uzağa bakınca yaşanan FPS düşüşünün su kalitesiyle ne alakası var anlayamadım.

Vallahi story mode oynasaydım bırakırdım fakat roleplay sunucusundayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı