@vhojens Hocam RDR2 8 sene içinde yapılmış. Bunun hemen hemen 3 senesi ön hazırlık. GTA 5 2013'te çıktı. Üzerine çok sıkı ve aktif çalışma ile 6 yıl içinde yani çünkü GTA 5'i son 1 sene yan ekip geliştirse falan.
Tamamen tahmini konuşuyorum. 2015, 2016 gibi de GTA 6 için ön aşamaya geçilse 2018'in başından itibaren aktif olarak çok sıkı bir şekilde geliştirilse toplam tamamı 9, 10 yıl, aktif olarak 7, 8 sene eder. Sence RDR2 8 sene de bitmişken 10 sene içinde GTA 6 biter mi. Yani üstüne koyacağı kesin de
2, 3 sene yeterli mi.
Ertelenme olayını konuşuyorum yani. Gerçi büyük ihtimalle GTA 6'nın hikayesi RDR2'den uzun olmaz. Halihazırda GTA 5 hala oynanış açısından modern bir oyun. Üzerine koyacağı kesin ama o oyun motorunun temelini yıllar yıllar önce atmıştır Rockstar GTA 6 için. Elbette daha farklı fonksiyonlar ve mekanikler eklenebilir ama şuan bile GTA 5'in oynanışı ve animasyon kalitesi iyi. 2022'de sızan 2019'a ait görüntülerde bile oyunun ciddi bir yol kat ettiğini görmüştük. Aradan
6 yıl geçmiş hemen hemen. Bir çok kesim oyunun erteleneceğini düşünüyor ama ben bir tık daha ters taraftayım.