Smuya
Hectopat
- Makaleler
- 16
Bilemiyorum artık. Bu flood'u okudum:
Şu an ben de okuyorum da, görselin sahte olduğuna dair bir bilgi yok yani muhtemelen görsel gerçek dediğim gibi haber kanallarında da yayınlanmıştı. Buradaki flooddaki olayları gerçek kabul ettiğimiz zaman bile kapı yine eninde sonunda Aral’a çıkıyor hocam.
Bu adamlar defalarca kez rekabet kurulundan rakiplerin fiyatlarını zorla düşürme gibi nedenlerden dolayı ceza yedi, teknoloji marketleriyle fiyatları yükseltme konusunda anlaşmalar yaptı hatta Gold’un bir mailde diğer bir satış noktası hakkında Aral’a “vur kafasına şamarı düşsünler” dediğini de rekabet kurulunun yayınladığı belgede gördü bu gözler.
Böyle bir iş ilanı çıkıldıysa ve yeterince şirket bulunamadıysa nedeni de döneminde Aral’ın bir çok şirketi çok zor durumda bıraktırıp bazılarını piyasadan bile çektirmesidir, zaten Aral yok olduğundan beri piyasadaki Türkçe oyunların, lokal dağıtımcılar ve lokal yerelleştirme yapan stüdyoların sayısı çokça arttı.
Aynı zamanda Aral, lokalizasyon tarafına da sahipti ama bunu kendileri yapmayı nedense reddettiler çünkü projeye gereken önemi göstermiyorlardı hatta distribütörü olduğu büyük oyun yapımcıların oyunlarını bile düzgün reklamlamaya tenezzül etmiyordu. Aral döneminde “Midnight Sale” dediğimiz hype ve çoşkulu satışlar sadece 3-4 kez yaşanmıştı oysa ki bu oyunları tanıtmak için dehşet bir şanstı. Yaptıklarında bile karlarını düşünüp Midnight Sale sırasında oyun fiyatlarını katlayarak satış yaptılar.
Kısacası bu floodda yaşanan olayların gerçek olduğu bir senaryoda bile büyük sorumlu yine Aral oluyor, Rockstar şu an isterse GTA VI için dil desteği yapacak şirket inanılmaz rahat bulur ancak Aral döneminde bulamaması yine Aral’ın suçu oluyor.