CPU: 7800x3d
GPU: 4070super
Ram: Xpg Lancer 2x16 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
PSU: FSP 750w gold
Anakart: MSI PRO B650-S WIFI
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
Not: Tam hatırımda değil fiyatları şu an sanırım 64 65k tutuyor olması lazım. Bütçeyi 1-2k aşarsa anakartı düşürerek (MSI PRO B650M-P WIFI) yapabilirsiniz. İşlemci karar verdiğiniz 7900x3d'den çok daha iyi oyun performansında. Ramleri söylememe gerek yok 6000mhz tercih etme sebebim AMD resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 oran için. Ssd Fiyat performans canavarı. PSU en güvendiğim marka FSP'dir. Anakart b650's wıfı bu bütçenin en iyi anakartlarından. Sıvı soğutma ise ömürlük. 7800x3d güçlü ve sıcak bir işlemci sıvı soğutmayı araştırırsanız görürsünüz kullanıp şikayetçisi olmayan bir ürün. Çok sağlam bir soğutmadır kafanız rahat olsun diye onu yazdım eğer bütçe rahatlığı isterseniz ordan da düşürebilirsiniz.
Tekrar hatırlatıyım eğer Ray Tracing açacaksanız ki grafik kalitesini çok farkettiriyor AMD'yi unutmanızda fayda var. Sizi anlıyorum yüksek vram düşük fiyat cazip geliyor evet güzelde kartlar ama Ray tracing açınca AMD'nin şu an en iyi kartı 24GB Vram'li 7900xtx'i Cyberpunk'ta 1080p çözünürlükte Path Tracing açınca el sallayarak uzaklaşıyor ordan

. FSR3 Açık olmasına rağmen 50fps veriyor ve bu 4k kartı. Dengi 4080Super ise 4k çözünürlükte Path Tracing'de DLSS ve FG ile 90fps veriyor

. O yüzden tekrar hatırlatmak istedim. Ray Tracing teknolojisine iyi bakın farkı görün. Grafik takıntılıysanız oyun oynarken keşfedip sonra hayal kırıklığı yaşamayın. Farkını görün eğer açmam derseniz AMD yönelebilirsiniz ama ya bu ne güzel bir şeymiş derseniz Nvidia.