GTA 6'nın geliştirme sürecinin geriye düşmesi nedeniyle 2026'ya kadar ertelenebileceği bildirildi

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.768
Makaleler
2
Çözümler
89
Yer
Ankara
Kısaca:
Oyunun hedef tarihi 2025'in başları ve hâla daha da oyunun 2025 İlkbaharında çıkması hedefleniyor fakat oyunun 2025'in sonlarına kadar çıkmama ihtimali giderek artıyor ve hatta çıkış tarihi 2026'ya kayabilir. Rockstar'ın çalışanları haftada 5 gün ofise gelmeye zorlamasının sebebi güvenlik olarak belirtiliyordu fakat GTA 6'nın geliştirilmesinin geride kalması da bir diğer sebepmiş. Rockstar, oyunun 2026'ya kaymasından endişleniyor.

Detaylı:
Kotaku oyunun geliştirme süreci hakkında bilgi sahibi kaynaklardan GTA 6'nın 2025 çıkış penceresini kaçırabileceğini ve 2026'ya kayabileceğini öğrendi.

Oyunun 2025 yılında PS5 ve Xbox Series'e gelmesi planlanıyor ve dahili olarak plan hala bu. Kotaku'ya durum hakkında bilgi sahibi kaynaklar tarafından "2025'in başları" şu anda hedeftir.

Ancak Kotaku, devam oyununun 2025'in sonlarına kadar çıkmama ihtimalinin giderek arttığını da öğrendi. Üretimin geride kaldığı bildirildiğinden, 2026'ya bile kayması da mümkündür.

Şubat ayında, çok sayıda sızıntının ardından Bloomberg, Rockstar Games'in çalışanlarına Nisan ayından itibaren haftada beş gün ofiste çalışma zorunluluğu getirdiğini bildirdi.

Şu anda, Rockstar'ın hala GTA 6'nın 2025 İlkbaharında çıkmasını "hedeflediği" söyleniyor. Kaynaklar, 2025 Sonbaharında piyasaya sürülmesinin daha makul ve uygulanabilir göründüğünü söylüyor.

Güvenlik ve kalitenin Rockstar'ın ofise dönme zorunluluğunu başlatmasının ana nedenleri olduğu bildirilirken, olası misillemelerden kaçınmak için isimlerini vermek istemeyen kaynaklar tarafından bana GTA 6'nın geliştirilmesinin "geride kalmaya" başladığı söylendi. Bana söylenenlere göre bu durum Rockstar yönetimini tedirgin ediyor ve oyunun 2025 penceresini kaçırıp 2026'ya kaymasından endişe ediyor ve şirketin Nisan ayında ofise dönmek için bastırmasının bir diğer büyük nedeni de bu.

Kaynak:
 
Yani şimdi düşününce bizim için kötü ama öyle bir oyun geliyor ki devrim yaratacak. Yani burada 10 yıl oynayacağımız oyun için 1 yıl fazla beklemeye değer. Öyle Assassins Creed gibi bir oyun olsa güzel eleştirilirdi ama bu oyunun ömrü 10-15 yıl olur ki daha önceki oyunu bitmedi. İyi çıkarsınlar 2027de çıksın.
 
Bu kadar ertelemeye bu kadar beklemeye 13 yil sonunda hayalkirikligi urunu bir oyun cikarsa Rockstar hayatinin darbesini yer ve ben bu darbeyi cidden istiyorum, umarim yasanir. Cok simardilar.
Şımarmaları çok normal. Piyasanın içinden geçen her oyunun altında imzaları olan firmalar sonuçta.
RDR ve GTA serisinin yanında Bully gibi inanılmaz underrated kalan oyunları da mevcut.
 
Şımarmaları çok normal. Piyasanın içinden geçen her oyunun altında imzaları olan firmalar sonuçta.
RDR ve GTA serisinin yanında Bully gibi inanılmaz underrated kalan oyunları da mevcut.
Evet lakin her isini duzgun yapanin simarmasi can sikici.
 
rockstar games oyun çıkarırken insanı bezdirir ama çıkarttığı zamanda "yapmışlar be abi" dedirtir. Bütün efsaneler o firmadan çıkmadır. İnşallah beklediğimize değer ve RDR3 içinde güzel bi haber alırız umarım
 

Geri
Yukarı