GTA 7 Ne zaman çıkacak?

Ciddi alıp cevaplacak olursam muhtemelen 8-10 yıl sonra GTA 6 kadar bekletmicekler çünkü hem teknoloji gelişiyor hem de oyun yapmak kolaylaşıyor. Rockstar ile kapisabilecek oyun şirketleri olmasa bile rekabet altında GTA 7 daha erken çıkarma arayışına gireceklerdir.

Ne zaman çıkacağını bilemem. Tahmin yapabilirim. GTA V ile GTA VI arasında 12 yıl var. GTA V bir devrimdi, çağının ötesindeydi, dolayısıyla uzun yıllar yeni bir GTA gerekmedi. GTA VI ise devrimden de öte bir rönesans olacaktır. Uzun yıllara damgasını vuracaktır. Dinamik yapısıyla çıkışından 10 yıl sonra bile geliştirilen, çağa ayak uydurmakta zorlanmayan, yeni teknolojilere entegre edilebilecek bir oyun olacaktır. Dolayısıyla yeni bir GTA görebilmek için teknolojinin başka bir boyuta ulaşması gerekecektir. Örneğin yapay zeka teknolojisinin çok uç boyutlara ulaşması gibi. Ben en erken 2045 diyor ve GTA VI'ya 20 yıl ömür biçiyorum. Ayrıca Rockstar, GTA evrenine artık yeni bir şehir dahil etmek gibi bir maceraya girişmiyor. Bunun yerine kült haline gelmiş şehirlerini geliştirerek ilerliyor. Son 3 oyunda sırasıyla Liberty, Los Santos ve Vice şehirlerini görmüş olduk. Sonuç olarak başa dönülecek ve GTA 7, GTA 3 ve GTA 4'ten sonra yüzde 90 ihtimalle Liberty City'de geçecektir.

GTA VI tanıtım videosuna 10 yıldır bu anı beklediğini yazanlar var. 10 yıl önce GTA V çıktığı zaman neden insanlar direkt bir sonrakini beklemeye başlamış? Hadi 5 yıl dese neyse. Bir oyun çıktığı zaman bir sonrakini beklemeye başlamak çok saçma bir düşünce tarzı. O yüzden bu konu sanırım dalga geçme amaçlı açılmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı