GTA: SA FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

erhann_23

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
Radeon R5 M330
İşlemci
i5 6200U
Selam, GTA: SA oyununda her şey en düşükte 130 FPS oynuyordum fakat artık hala her şey en düşükte 30 FPS üstüne zor çıkıyor ve anlık FPS düşüşü (drop) oluyor. Ne yapabilirim? Fazla güçlü bir PC değil fakat drop yediğim oyuna bakın. Benim bilgisayarın çeyreği bir bilgisayar bile oynayabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam üzerinden oynuyorsanız optimizasyon sorunu var. Korsan oynuyorsanız virüs girmiş olabilir.

Oyundaki bugları gidersin diye FPS sınırlayıcıyı (Frame limiter) açmış olabilirsiniz. Kapatırsanız FPS'iniz yükselebilir. Fakat saçma sapan hatalar olmaya başlar oyunda.

Başka bir oyun denedin mi? Bir de oyun sırasında en basitinden görev yöneticisini arka planda açıp ara ara baksan hangi bileşen nasıl ve kim tarafından kullanılıyor diye.
GTA 5'de daha önce açtığım konuda sölediğim sorunu yaşıyorum o yüzden drop yiyiyorum. Normalde yermiyim bilmiyorum. VRAM 512 MB yazıyor normalde 8 GB'dı sorun çıktı işte.
Oyundaki bugları gidersin diye FPS sınırlayıcıyı (Frame limiter) açmış olabilirsiniz. Kapatırsanız FPS'iniz yükselebilir. Fakat saçma sapan hatalar olmaya başlar oyunda.
Kapalı zaten. Ayrıca drop'la alakası yok bunun. 30'a sabitliyor sadece o ayar.

Hocam herhangi bir mod yüklediyseniz, şuan duruyorsa veya sildiyseniz bile oyuna yaptığı etki kalabiliyor. SA:MP'da yaşıyordum ben de düşük FPS olayını, komple oyunu silip baştan yükleyince düzelmişti, kurduğum bir moddan kaynaklandığını fark etmiştim.

GTA 5'de daha önce açtığım konuda sölediğim sorunu yaşıyorum o yüzden drop yiyiyorum. Normalde yermiyim bilmiyorum. VRAM 512 MB yazıyor normalde 8 GB'dı sorun çıktı işte.
VRAM 8 GB değildir ya öyle bir kartta. Diğer konuna da baktım kafama takıldı gerçekten. Sen temizinden bir format atsan sisteme. Yine çözülmez ise; canını sıkmak istemem ama eski dizüstü bilgisayarımda "şu GTA SA'a pencere modu yükleyeyim dedim" ekran kartını yaktım benzer bir senaryo da olabilir maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı