GTA: SA FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Bilgisayarınızı temizleyebilirsiniz. Temizlemeden önce ekran kartı ve işlemci sıcaklığım 100'ü geçip Tomb Raider'da 10 FPS'ye kadar düşüyordu. Temizledikten sonra sabit 60 FPS'e çıkabildim. Fakat bu dediğim eğer oyunu açınca ilk başta yüksek FPS ile oynamaya başlayıp sonradan düşüyorsa bilgisayarınızı temizleyin. Eğer böyle olmayıp direkt düşük FPS ile başlıyorsanız yine de bilgisayarınızı temizleyin. Ayrıca korsan ya da orijinal fark etmez, oyunu temiz bir şekilde yeniden indirip bu projeyi kurmanız sizin adınıza daha iyi olacaktır. Birçok sorunu çözüp en iyi oynama deneyimini yaşatır size fakat FPS düşüşüne sebep olabilir halbuki siz zaten yüksek FPS alıyormuşsunuz.
 
VRAM'den böyle bir FPS sınırlaması sorunu çıkacağını düşünmüyorum. Pencereli moda alıp deneyebilir misiniz? FPS yine 30'a sabitleniyor mu diye.
 
VRAM 8 GB değildir ya öyle bir kartta. Diğer konuna da baktım kafama takıldı gerçekten. Sen temizinden bir format atsan sisteme. Yine çözülmez ise; canını sıkmak istemem ama eski dizüstü bilgisayarımda "şu GTA SA'a pencere modu yükleyeyim dedim" ekran kartını yaktım benzer bir senaryo da olabilir maalesef
8 GB değil ama 512 MB'da değil.
VRAM'den böyle bir FPS sınırlaması sorunu çıkacağını düşünmüyorum. Pencereli moda alıp deneyebilir misiniz? FPS yine 30'a sabitleniyor mu diye.
30'a sabit değil. Anca 30'larda geziyor düştü FPS anlamında yazdım. Bu VRAM sorununu GTA 5'de yaşıyorum ama SA'da değil. VRAM'den dolayı drop sorunu olur. GTA 5 VRAM aşılırsa uyarıyor drop yiyebilirsin diye.
Steam üzerinden oynuyorsanız optimizasyon sorunu var. Korsan oynuyorsanız virüs girmiş olabilir.
Virüs az önce tarama yaptım. 1 tane çıktı sildim fark yok.
 
Virüs az önce tarama yaptım. 1 tane çıktı sildim fark yok.

Oyun açıkken CPU ve RAM kullanımınız % kaç? Oyunun kullandığı değil direkt bilgisayarın kullandığı.
 
İnternetten Cleo indirip indirdiğiniz Cleo dosyasını GTA SA'nın kurulu olduğu klasöre atıp oradan bazı mod sitelerinde olur 60 FPS diye çıkar onu indirip Cleo yazan dosyaya atarsanız sorun düzelir.
 

Geri
Yukarı