GTA Trilogy'yi nasıl buldunuz?

Doğru düzgün bir geliştirme bile yapmadan eski oyunların suyunu sıkıp ek para kazanma hamlesinden başka bir şey değil. Bir oyun yaparsın, multiplayer ile milyarları kazanırsın neyse. Üstüne daha az getirisi olacağı halde RDR 2 yaparsın ki bu takdir edilecek bir şey. Bunlardan dolayı GTA 6'yı yapmak bu kadar ertelenebilir, bu da normal ama eski yöneticisi şirketten ayrıldıktan sonra Rockstar'ın da diğer herkes gibi olduğunu düşünüyorum. :D

GTA 5 ile kazandıkları milyarlar yetmemiş, aç gözlülük yapıp eski oyunların suyunu sıkmışlar. Bari doğru düzgün bir iş çıkarsalardı da hevesimiz kursağımızda kalmasaydı. Hatalar dolu, eski oyunların ilkel tarafları hâlâ aynı, mekanikler aynı, grafikler desen işin kolayına kaçmak için cartoon tarzına yakın yapılmış.

Bugün YouTube'daki oynanış videolarında fark ettim toplamda yarım saat falan izledim çünkü pek fazla değişen bir şey görmedim. Şahsen fizik motorunu GTA 4'de ki gibi yaparlar diye umuyordum ama nafile. Gördüğüm kadarıyla grafik ve checkpoint falan gelmiş oyun tamamen rezalet.

Açık dünyayı geliştirebilirlerdi mesela GTA 3 ve Vice City de kuaför ve mağazalar gelebilirdi. GTA SA da da kuaför de çeşitlilik göremedim boşuna uğraşmışlar bence eski halleri daha iyiydi aynı oyunu farklı grafikte tekrardan bitirmeyi pek istemem. Karakterlerin hareketleri bile aynı tommy delirmiş gibi koşuyor ve halen eski oyunda ki gibi ateş ediyor. Tabanca ile ateş ederken delirmiş gibi kolunu sallıyor hiç beğenmedim. Günün birinde oynamak isterim ama oynamasam da olur yani. Sizin bu konu hakkında ki düşünceleriniz nedir?

Edit: Oyuda ki silah ve araba sesleri bile aynı, hadi radyolar neyse.

Eki Görüntüle 1210967

Rockstar nereden para kırpıyım ve GTA 6'yı çıkar mıyım diye bir taraflarını yırtmaya devam ediyor.

Yeniden düzenleme ve yeniden yapım arasındaki farkı bilmiyorlar, sonra da niye animasyonlar değişmedi niye oynanış değişmedi diye yakınıyorlar.

Yakınıyorlar mı? Arasındaki farkı bilmiyorum diyelim biliyorum. Bu Definitive Edition'ın bug dolu ve rezalet olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? O göz kanatıcı yağmur efektini bile mod yapanlar düzeltti. Biz burada bir şey yakınmıyoruz ki? Sadece neden oyuncuları düşünmeden sadece paraya odaklanıp böyle bug dolu bir şeyi çıkarttılar onu diyoruz. Sadece bug olaylarını geç karakterler bu sürüm de daha kötü ve plastik gibi görünüyorlar. Üstüne orijinal oyunları satıştan kaldırıyorlar. Zaten demek istediğimiz neden Remastered olarak çıkartılıyor bu oyunlar? Neden ufacık grafiğini değiştirip hiçbir şeye ellemeyip düzeltmeyip çıkartıyorlar? GTA 3, GTA VC ve GTA SA güzel oyundur tamam ama bugün çıkarıyorsan bu oyunları Remake yapman lazım.

Yakınıyorlar mı? Arasındaki farkı bilmiyorum diyelim biliyorum. Bu Definitive Edition'ın bug dolu ve rezalet olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? O göz kanatıcı yağmur efektini bile mod yapanlar düzeltti. Biz burada bir şeyden yakınmıyoruz ki? Sadece neden oyuncuları düşünmeden sadece paraya odaklanıp böyle hata dolu bir şeyi çıkarttılar onu diyoruz. Sadece hata olaylarını geç karakterler bu sürümde daha kötü ve plastik gibi görünüyorlar. Üstüne orijinal oyunları satıştan kaldırıyorlar. Zaten demek istediğimiz neden yeniden düzenleme olarak çıkartılıyor bu oyunlar? Neden ufacık grafiğini değiştirip hiçbir şeye ellemeyip düzeltmeyip çıkartıyorlar? GTA 3, GTA VC ve GTA SA güzel oyundur tamam ama bugün çıkarıyorsan bu oyunları yeniden yapman lazım.

Ben genel olarak yeniden düzenleme ile yeniden yapım arasındaki farktan bahsettim, yoksa Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition'ın kötü olduğunu ben de biliyorum. İncelememe göz atabilirsin:

@395521 Grafiklerden başka neyin farklı olmasını bekliyordun? Hayatında hiç Remastered sürüm oyun oynamadın mı sen?

Tamam işte zaten tepki gösterdiğimiz şey bu. Neden Remake yerine Remastered? Bu eski oyunlar neden bu yılda Remastered olarak çıkıyor?

Olması gerektiği gibi olmuş. Özellikle San Andreas oldukça tatlı görünüyor.

Bir sürü bug var. Karakterler plastik gibi ve tipleri daha kötü. CJ artık şişman veya kaslı olsa bile aynı animasyonları yapıyor. DirectX 2.0 modu bile daha başarılı. Tommy artık daha şişman görünüyor. Denise Robinson yaşlı birisi gibi görünüyor. Yağmur efekti rezalet. Yüzme animasyonu hatalı. Evet olması gerektiği gibi kesinlikle 👍.

Son düzenleme:
ilk duyurulduğunda heyecanlanmıştım lakin ''mobile de çıkacak'' ibaresini görünce bende bir ''hmm'' etkisi yapmıştı. yani üç aşağı beş yukarı perşembenin gelişi, çarşambadan belliydi...

oyunla alakalı gördüğüm en büyük (zaten tek) değişiklik, eski oyunlarda harita büyüklüğünü hissetmenizi sağlayan ve derinlik katan fog (buna pek ala render da diyebiliriz bilmiyorum) kaldırılmış. daha gerçekçi aydınlatmalar yapmak pahasına kaldırmışlar ama bu sefer de misal veriyorum las venturas'tan los santos'u görebileceğiniz bir handikap sunmuş. derinlik kaldırılınca da her yer birbirine yakın görünmeye başlamış sanki... hatta belki de ben bunca senedir tamamen saçma bir görüş olmasına karşın san andreas haritasının 5'ten daha büyük olduğunu söylememin sebebinde bu derinlik hissiyatı yatmaktaydı... bunun haricinde de oyun bugları ile de influencerların diline de epey malzeme verdi... açıkçası dan hauser sonrası rockstar'ı nasıl bir şeye doğru evirilecek merakla beklemekteyim...

bu kadar anlatmışsın arkadaşım özet geç derseniz; eski san andreası yükleyin. bu remake remaster olaylarını şu ana kadar en mükemmel şekilde yapan mafia oldu. blizzard bile d2 resurrection'da epey tepki topladı...

günün sonunda da bu remake/remaster furyasına bir an önce ea'in de katılmasını ve battlefield vietnam + need for speed underground 2'yi yeniden çıkartması dileği ile... direkt remaster etsin oynayıverelim gitsin...

Baştan sağma bir iş olmuş. Daha iyisi olabilirdi. İnternette dolaşan remastered benzeri modlar bile daha güzel bence. Rockstar'dan beklemediğim bir şeydi. Umarım güncelleme ile düzeltmeler olur.

Grafikleri ve kontrolcü desteği ile güzel bir nostalji yaşattı, dahası yok. FPS drop düzeltildiği zaman nostalji amaçlı oynanabilir.

Bu eski oyunlar neden bu yılda Remastered olarak çıkıyor?
Bir asır önce attığım mesajı alıntılıyorsun hala. Neyse, gerekli cevapları bu konuda ve diğer konularda vermiştim zaten. Son kez cevap vereceğim sana.

GTA 6 için ortamı ısındırmak istemişlerdir muhtemelen. Mantıken klasik oyunları remaster yapıp piyasaya sürmek oldukça iyi bir hamle. İyiydi, kötüydü, niye remake yapılmadı bunlar ayrı konu.

Bir sürü bug var. Karakterler plastik gibi ve tipleri daha kötü. CJ artık şişman veya kaslı olsa bile aynı animasyonları yapıyor. DirectX 2.0 modu bile daha başarılı. Tommy artık daha şişman görünüyor. Denise Robinson yaşlı birisi gibi görünüyor. Yağmur efekti rezalet. Yüzme animasyonu hatalı. Evet olması gerektiği gibi kesinlikle.
Ağzınıza yapışmış bug da bug. Yahu çok sevdiğiniz Witcher 3'te bile buglar var, neyin bugundan bahsediyorsun sen? Klasik sürümlerde de tonla bug vardı. Animasyonların, grafiklerin kötü gözükmesi tamamen Unreal'den kaynaklı. R*'ın en büyük hatası Unreal'i kullanmak oldu.

Her şeye rağmen San Andreas bir remaster olarak gayet olması gerektiği gibi duruyor. Daha fazlasını bekleyen varsa Remake ve Remaster arasındaki farkları önce bi' öğrenmeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı