Çözüldü GTA V 0xc000007b Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

creative14441235

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. GTA V yeni kurulum yaptım ve 0xc000007b hatası alıyorum. Forum içinde araştırdım ama çözüm bulamadım. Hata raporu alarak sizinle paylaşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu dosyaları silin:
C:\Windows\SysWOW64\XiNPUT1_3.dll
C:\Windows\SysWOW64\XAPOFX1_5.dll
C:\Windows\System32\XAPOFX1_5.dll
C:\Windows\System32\XiNPUT1_3.dll
Ardından DirectX yükleyin;
Olmaz ise tekrar rapor atın.
Bu dosyaları silin:
C:\Windows\SysWOW64\XiNPUT1_3.dll
C:\Windows\SysWOW64\XAPOFX1_5.dll
C:\Windows\System32\XAPOFX1_5.dll
C:\Windows\System32\XiNPUT1_3.dll
Ardından DirectX yükleyin;
Olmaz ise tekrar rapor atın.

Çözüm
Dosya bütünlüğü onarın Steam'den aldıysanız. Olmassa dosya adını google yazın indirin sistem/Rockstarsgames içine atın.

Dosya bütünlüğü onarın Steam'den aldıysanız. Olmassa dosya adını google yazın indirin sistem/Rockstarsgames içine atın.

Yanlış.
  • Dosya bütünlüğünü doğrulamak, 0xc000007b hatasını çözmeyecektir. Zira bu hataya sebep olan sorunlu dosya System32 veya SysWow64 klasörlerinde yer alır ve oyun dosya bütünlüğünü doğrulamak buraya hiçbir müdahale yapmaz.
  • İkinci hatanız ise "Google'dan DLL indirmek". 0xc000007b hatasının asıl sebebi zaten kullanıcıların kafasına göre indirdiği DLL dosyalarıdır. Yapılması gereken söz konusu DLL dosyalarının kendi dağıtımı ile kurulmasıdır. Bkz: DLL Dosyaları Veritabanı
Yardımcı olmaya çalışmanızı anlıyorum ama tavsiyeleriniz sorunu çözmek yerine sorunlu düzeni devam ettiriyor sadece. Bu videoyu izleyin, fikir edineceksiniz:

[Çözüm] Uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc000007b

Hataya sebep olan .dll dosyasını sildim ve tekrar DirectX kurulumu yaptım. Sorun düzeldi arkadaşlar. Teşekkür ederim [emoji4]
Teşekkürler xinput1_3.dll silip temiz kurulum yaptım düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…