GTA V anlık takılma sorunu

poseydonsss

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
GTA V oyununda anlık takılmalar yaşıyorum. Ekran ayarlarını değiştirmem fayda etmiyor. Yada yanlış ayarları değiştirdim. En yüksek ayarda da olsa en düşük ayarda da olsa takılmalar mevcut. Sorunun çözümü için biraz araştırdım ama bir sonuç elde edemedim. Sistemim imza kısmında yazıyor. En son çare olarak işlemci değiştirmeyi düşündüm. Zaten alacaktım daha iyi bir işlemci ama alınma tarihini öne çektim. Bana işlemci almadan bir çözüm lütfen.

2015_06_04_22_27_44_Grand_Theft_Auto_V.jpg

GTA V oyununda anlık takılmalar yaşıyorum. Ekran ayarlarını değiştirmem fayda etmiyor. Yada yanlış ayarları değiştirdim. En yüksek ayarda da olsa en düşük ayarda da olsa takılmalar mevcut. Sorunun çözümü için biraz araştırdım ama bir sonuç elde edemedim. Sistemim imza kısmında yazıyor. En son çare olarak işlemci değiştirmeyi düşündüm. Zaten alacaktım daha iyi bir işlemci ama alınma tarihini öne çektim. Bana işlemci almadan bir çözüm lütfen.

Eki Görüntüle 74630
Sisteminin özelliklerini yazarmısın?
Harddisk mi kullanıyorsun?

Sisteminin özelliklerini yazarmısın?
Harddisk mi kullanıyorsun?

Sistemim
İşlemci=İntel G3258 oc 4.4 Ghz
Soğutucu=Becooler S90D
Ekran Kartı=Zotac GTX 770 AMP!
Anakart=Asus H81M-Plus
Ram=Crucial 8Gb Ballistix Tactical 1600MHz CL8 1.5V
HDD=Seagate 500Gb 7200 RPM
PSU=Corsair Vs650W 80+
Harddisk kullanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyrun kendi hazırlamış olduğum video. Bu ayarları uygularsan takılma yaşamazsın.
Bu ayarları yapıpta hala takılma yaşarsan Nüfus yoğunlu ve Uzaklık ölçeklendirmeyi kısarsın biraz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyrun kendi hazırlamış olduğum video. Bu ayarları uygularsan takılma yaşamazsın.
Bu ayarları yapıpta hala takılma yaşarsan Nüfus yoğunlu ve Uzaklık ölçeklendirmeyi kısarsın biraz.

Senin ayarlarının bire bir aynısını yaptım zaten takılmalar devam ediyor. Dengesiz overclocktan şüphelendim yaptığım testlerde sıkıntı olmadı. Sorun nerede bilmiyorum. Oyun orjinal değil acaba 3DM olduğundan mı?

İşlemci darboğazı var büyük ihtimalle. Oynadığınız çözünürlük düşük ise işlemciye daha fazla yük biniyor olabilir. Çözünürlüğünüz 900p ise 1080p, 1080p ise 1440p yapıp ayarları düşürerek deneyin.

3DM yorumunuzu şimdi gördüm. Korsan oyunda ani FPS düşüşleri olabiliyor. Yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Sebebi işlemci darboğazı, GTA 5 için sistem önerisi isteyenlere i3' ten aşağı alınmaması konusundaki ısrarımız hep bundan. Dilerim en kısa zamanda yeni i3/i5 işlemcinizi alırsınız.

Yanlış bilgilendirme.
Şu işlemci darboğazı meselesine kıl olduğum kadar hiç bir şeye kıl olmuyorum :D Bakın işlemci darboğazı diye birşey yok. Daha iyi bir işlemci ile daha fazla fps alınabilir. Şöyle açıklim gtx 770 ile 4690k kullandığımızı farz edelim, oyundan ortalama 50 fps alıyoruz diyelim, sonrada 770 ile 4790k ile kullandığımız zaman ortalama aldığımız fps 60-65 e çıkabilir. Umarım açıklayabilmişimdir. Gelelim arkadaşımızın sorununa, sorun Hdd'den kaynaklanıyordur kesin, ssd alarak bu sorunu çözebilirsiniz ayrıca işlemcinin çekirdeği yetersiz kalınca değişiklik yapmanız daha doğru olur, şimdilik işlemciyi overclock ile güçlendirin derim, soğutucunuz bu iş için uygun gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı