GTA V düşük CPU kullanım sorunu

Akın23

Picopat
GTA V yüksek ve bazı ayarlar Ultra grafiklerde oynuyorum ayarları düşürmek istediğimde CPU kullanımı aşırı derecede düşüyor, FPS'de düşüyor hiçbir şey yapamıyorum.
Oyun içi gayet akıcı.

Grand Theft Auto V Screenshot 2020.07.24 - 10.22.43.65.png

Grand Theft Auto V Screenshot 2020.07.24 - 10.24.15.39.png

Grand Theft Auto V Screenshot 2020.07.24 - 10.25.36.80.png

Sistemim.

i3 6100.
GTX 1050 2GT lp.
ASUS H110M-C.
8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU kullanımı zaten düşük olacak, işlemcin ekran kartının hızına yetişecek hatta daha hızlı olacak ki ekran kartından tam verim al. Darboğaz olmaması için GPU kullanımı %97-100 olmalı, CPU kullanımının düşük olması ve %100'e vurmaması da işlemcinin ekran kartını besleyebildiğini gösteriyor.

Reflection Quality: High - Very High
Reflection MSAA: Off - 2X
Shadow: High
Motion Blur: Off

Not: Ekran kartı VRAM değerini fazla kullanıyosunuz. Onu 2 GB'ın altına çekmeniz lazım.

Düşük CPU kullanımı herhangi bir sorun teşkil etmez. Yüksek GPU kullanımı da aynı şekilde sorunlu bir şey değildir. Kendi sistemimi göz önünde bulundurup örnek veriyim:
GTX 660 çok güçlü bir ekran kartı değil senin kartının bir düşük modeli gibi bir performansa sahip. İşlemcim ise i5 9400F.
İşlemcim güçlü ve ekran kartım zayıf olduğundan dolayı işlemcim ekran kartını çok rahat besliyor. Bu yüzden kılını bile kıpırdatmayıp %40 - %50 arasında kullanıyor kendini. Ekran kartı ise %97-%100 tam kullanımda.
Tam tersi bir durum söz konusu olsaydı o zaman sorun olurdu ama bu durumda bir sorun yok :)

Senin grafik düşürdüğünde fps düşme sorunun sebebiyse farklı. İşlemcin ekran kartına göre biraz zayıf geldi bana.Hatta darboğaz var. Oyun içi ayarları düşürdüğünde işlemciye daha çok yük bindiriyorsun. Bu da fps düşüklüğüne yol açıyor. Mantıken böyle olmalı aslında ama sende işlemci kullanımı düşüyor ??

Son düzenleme:
Düşük CPU kullanımı herhangi bir sorun teşkil etmez. Yüksek GPU kullanımı da aynı şekilde sorunlu bir şey değildir. Kendi sistemimi göz önünde bulundurup örnek veriyim:
GTX 660 çok güçlü bir ekran kartı değil senin kartının bir düşük modeli gibi bir performansa sahip. İşlemcim ise i5 9400F.
İşlemcim güçlü ve ekran kartım zayıf olduğundan dolayı işlemcim ekran kartını çok rahat besliyor. Bu yüzden kılını bile kıpırdatmayıp %40 - %50 arasında kullanıyor kendini. Ekran kartı ise %97-%100 tam kullanımda.
Tam tersi bir durum söz konusu olsaydı o zaman sorun olurdu ama bu durumda bir sorun yok :)

Senin grafik düşürdüğünde FPS düşme sorunun sebebiyse farklı. İşlemcin ekran kartına göre biraz zayıf geldi bana. Hatta darboğaz var. Oyun içi ayarları düşürdüğünde işlemciye daha çok yük bindiriyorsun. Bu da FPS düşüklüğüne yol açıyor. Mantıken böyle olmalı aslında ama sende işlemci kullanımı düşüyor?

Detaylı cevapladığın için teşekkürler işlemci kullanımı düşmesi sorun değil grafik ayarını düşürdüğümde FPS 0'a kadar düşüyor alt+F4 yapmadan kapanmıyor sadece GTA V'de oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı