GTA V Enhanced RTX 3060 sistemde düşük FPS veriyor

Little Jacob

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 4650G
RTX 3060 12GB
16GB 3000Mhz Ram
Asus Prime A520M-K
650W PSU
Önceki konularımda GTA 5 legacy de düşük FPS almam hakkında bir konu açmıştım ama bir çözüm yolu bulamamıştım. Belki GTA 5 Enhanced de düzelir dedim fakat FPS yine çok düşük ve ekran kartı kullanımı da çok düşük RTX 3060 kullanmama rağmen 40 FPS alıyorum. 1650 ile oynayan arkadaşım 110 FPS civarı alıyor ve yeni eklenen yansıma gibi özelliklerde çok sıkıntılı çalışıyor. Yansımaların kalitesi çok düşük ve Ray Tracing açtığımda Ghosting'e sebep oluyor. Çözümü nedir?

Sistemim:
Ryzen 5 4650G.
RTX 3060 12 GB.
16 GB RAM 3000MHz.

Bende legacy normal ama Enhanced sorunlu çalışıyor. Enhanced sürümde CPU %100 kullanıyor ve ekran kartından tam performans alamıyorum. Kenar yumuşatma ve RTX şuan için çok kötü iyileştirmeleri beklemekten başka çare yok sanırım.

Önceki konularımda GTA 5 legacy de düşük FPS almam hakkında bir konu açmıştım ama bir çözüm yolu bulamamıştım. Belki GTA 5 Enhanced de düzelir dedim fakat FPS yine çok düşük ve ekran kartı kullanımı da çok düşük RTX 3060 kullanmama rağmen 40 FPS alıyorum. 1650 ile oynayan arkadaşım 110 FPS civarı alıyor ve yeni eklenen yansıma gibi özelliklerde çok sıkıntılı çalışıyor. Yansımaların kalitesi çok düşük ve Ray Tracing açtığımda Ghosting'e sebep oluyor. Çözümü nedir?

Sistemim:
Ryzen 5 4650G.
RTX 3060 12 GB.
16 GB RAM 3000MHz.

Oyunu tam ekrana alın.

Scaling ayarını kapatın.

Bana tüm grafik ayarlarını ekran görüntüsü şeklinde paylaşır mısın?

1742756792023.png

1742756809637.png

1742756823690.png

1742756833307.png

Oyunu tam ekrana alın.

Scaling ayarını kapatın.

Bana tüm grafik ayarlarını ekran görüntüsü şeklinde paylaşır mısın?

Hocam grafik ayarlarım bu şekilde.

Bende legacy normal ama Enhanced sorunlu çalışıyor. Enhanced sürümde CPU %100 kullanıyor ve ekran kartından tam performans alamıyorum. Kenar yumuşatma ve RTX şu an için çok kötü iyileştirmeleri beklemekten başka çare yok sanırım.

Hocam bende legacy de aynı şekil ikisinde de GPU kullanımı çok düşük zaten benzer FPS'ler alıyorum.

Lighting quality(-)
Water quality ,Medium
Grass quality(-)
tessellation ,Medium
Soft shadows ,Medium
Shadow quality ,Medium
Reflection quality(-)

Ve

Extended distance scaling, bunu ortalara çekebilirsin görüntüye etkisi var.

En son yazdığım hariç diğerlerini düştüğünde oyunda herhangi görüntüsel bir düşüş olmuyor ama fps deli gibi artıyor. Bu ayarlardan (-) yazdıklarımı en düşüğe al. Son olarak Display kısmını da atabilir misin? Orada da önemli bir ayar var.

Lighting quality(-)
Water quality, medium.
Grass quality(-)
Tessellation, medium.
Soft Shadows, medium.
Shadow quality, medium.
Reflection quality(-)

Ve.

Extended distance scaling, bunu ortalara çekebilirsin görüntüye etkisi var.

En son yazdığım hariç diğerlerini düştüğünde oyunda herhangi görüntüsel bir düşüş olmuyor ama FPS deli gibi artıyor. Bu ayarlardan (-) yazdıklarımı en düşüğe al. Son olarak display kısmını da atabilir misin? Orada da önemli bir ayar var.

1742759480221.png

Hocam display bu şekilde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı